Találj valamit, amiben örömödet leled!

Találj valamit, amiben örömödet leled!

Hogyan legyünk boldogok? Melyek az életnek azon szegmensei, amelyek alapvetően befolyásolják a közérzetünket? Van-e lehetőség kitörni a visszahúzó körülmények közül? Ezek a kérdések sokak fejében ott motoszkálnak. Pláne így van ez a mai világban, amikor a közösségi médiában folyamatosan azt láthatod, hogy milyen sikeres és boldog emberek vannak a korosztályodban. Néha nehéz feldolgozni az eredmények elmaradását, a megélt kudarcokat. A boldogság titka azonban abban is rejlik, hogy az élet eseményeit azok melyik oldaláról fogjuk meg.

A boldogság titka egyszerűbb, mint hinnéd

Hogyan legyünk boldogok, ha úgy tűnik, összeesküdött ellenünk a világ? Ha visszagondolsz az életedre, az igazán boldog pillanatok bizonyára nem voltak mindig egy-egy hatalmas eseményhez köthetőek. Néha éppen a hétköznapokban rejlenek azok a momentumok, amelyek hatására boldognak és kiegyensúlyozottnak érezted magad. Könnyen lehet, hogy ezek csak egy-egy pillanatig tartottak, de éppen elegendő erőt adtak ahhoz, hogy a későbbi negatívumokkal sikerüljön megküzdened.

Egyszer fent, egyszer lent, ez pedig fokozottan igaz a mai kor emberének életére. Nem ritka, hogy váratlan szituációkkal kell megküzdenünk, anyagi nehézségek jelentkeznek, vagy a sikertelenség kudarcát kell valamiként feldolgozni. Ilyenkor korántsem mindegy, hogy mennyire kiegyensúlyozott lelkiállapotban kerülsz bele az aktuális helyzetbe. Ragadd meg a mindennapok kínálta boldog pillanatokat, mert ezek átlendíthetnek a hétköznapi problémákon is! Legyen az a napsütéses időjárás, a kedveseddel töltött este vagy egy apró siker, amit a munkádban megéltél, minden csak hozzáállás és szemlélet kérdése.

Hogyan legyek boldog a körülmények ellenére is?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a múltban történtekre, a korábbi tapasztalatokra vagy folyamatosan külső tényezőkre fogják azt, miért nem járnak sikerrel az életükben. Örökké azonban nem kapaszkodhatsz a nehéz gyermekkorba vagy korábbi partnered hűtlenségébe. Az emberek felé kialakított, megérdemelt bizalom, az élet napos oldalának meglátása egyaránt hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a negatívumok ellenére is optimistán fordulj a jövő felé.

Hogyan legyek boldog, ha a körülmények kicsit sem indokolják azt? Minden ember életében vannak negatív események. Egy haláleset, betegség, a párkapcsolat vége, az anyagi nehézségek, a szülőkkel kapcsolatos gondok mind olyan tényezők, amelyek jelentősen rányomhatják bélyegüket a hangulatunkra. Fontos azonban tudnod, hogy egyszer minden rossznak vége lesz. A fájdalmak az idővel elhalványodnak, átalakulnak és ha engeded, akkor erősebbé tesznek.

Boldog emberek: láss az álarc mögé!

Ha nem megy minden úgy, ahogyan szeretnéd, akkor valószínűleg Te is hajlamos vagy arra, hogy csak a folyton mosolygó, tökéletes életet bemutató influenszereket lásd magad előtt. A közösségi oldalakat használva, akaratlanul is belebotlasz ilyenekbe, ezektől pedig még inkább szerencsétlennek érzed magad. Érdemes azonban az álarc mögé látni és tudni, hogy mások élete sem tökéletes, csak senki nem szereti a negatívumokat reklámozni. Az igazán boldog emberek pedig egyébként sem érzik szükségét annak, hogy erről folyamatosan tájékoztassák az internet népét.

Min múlik a boldog élet?

Alapvetően azt szokták mondani, hogy a boldog élet az olyan szegmensek közötti harmónián múlik, mint a munka és ezzel együtt az anyagi biztonság, a működőképes párkapcsolat, a baráti kapcsolatok ápolása. Mindezek hiába vannak jelen életünkben, ha saját magunkkal nem vagyunk rendben. Az öngondoskodás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Hogyan legyünk boldogok, ha még nem sikerült elérni azokat a célokat, amelyeket egykor kitűztünk magunk elé?

Az élet a teljesítménynél és az anyagiaknál sokkal többről szól. Ismerd meg saját magad és azt, amivel szívesen foglalkozol. Gondoskodj saját magadról testi és lelki értelemben egyaránt! Találj olyan elfoglaltságokat, amelyek feltöltenek és örömet okoznak számodra! Ne feledd, a saját boldogságod a kulcsa annak, hogy miként alakulnak életed más szegmensei, emberi kapcsolataid.