Híres szerelmespárok régen és ma

Híres szerelmespárok régen és ma

A híres párok gyakran köszönnek vissza a magazinok címlapjairól vagy a világhálóról. Napi szinten olvashatunk arról, éppen melyik celeb vált el, csalta meg párját vagy harcol folyamatosan az exével. A friss csámcsognivalóról a bulvár folyamatosan gondoskodik. Aki a hírességek között nem őrzi megfelelően a magánéletét az avatatlan szemektől, az könnyen céltáblává válik. Pedig, ha valami, akkor a magánélet a legtöbbeknél szent. Nem szeretjük, ha akár csak a barátaink is kritikát fogalmaznak meg az aktuális választottunkról, még kevésbé fogadjuk jó szívvel az építőnek szánt kritikákat és a hűtlenségre való figyelemfelhívást.

Híres szerelmespárok a nagyvilágban

A sztárvilágban sincsenek sokkal könnyebb helyzetben a híres párok, főleg úgy, hogy egy-egy lesifotó komoly összegeket érhet a mai világban. Tény viszont, hogy vannak olyan párok, akik napjainkban is arra hívják fel a figyelmet, hogy létezik szenvedélyes szerelem, ami hosszú éveken át tartó boldogságban teljesedik ki. Blake Lively és Ryan Reynolds kapcsolata például kiegyensúlyozottan működik és már két csemetével is gazdagodott a család. Will Smits és Jada Pinkett Smith viszont éppen annak mintapéldái, hogy bár jól működik a házasságuk, de az esetleges problémákról sem félnek beszélni, hiszen ez az előrelépés záloga. A híres párok másként igyekeznek kezelni a sajtó kíváncsiságát. Talán éppen azok csinálják jól, akik minimális betekintést engednek, ezzel a kíváncsiskodók rosszindulatát le is hűtik.

 

Szenvedélyes szerelem a történelemben

A szerelem mindent elsöprő ereje írókat, költőket, filmes alkotókat egyaránt megihletett. Rómeó és Júlia történetét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de visszamehetünk egészen az ókorig is. A művelt és vonzó Kleopátra Julius Caeserral töltött szenvedélyes évei azzal is együtt jártak, hogy Egyiptom uralkodója lett a 9 nyelven beszélő nő. Caesar halálát követően sem érte be kevesebbel Kleopátra, mint a kor hírességei. Szenvedélyes szerelem fűzte Marcus Antoniushoz, aki mellesleg Caesar egykori bizalmasa volt. A történet itt sem ér szebb véget, mint Shakespeare drámájában, ugyanis Kleopátra hamis halálhírére Marcus Antonius kardjába dőlt, végül Kleopátra karjaiban halt meg. A máig híres nő kígyóméreggel vetett véget saját életének, miután Caesar fogadott fia, Octavianus fogságába került. A szenvedélyes szerelem tehát a történetelem során is létrehozott olyan sztorikat, amelyek a maguk elképesztő jellegével ma is a szenvedélyben rejlő kockázatokra hívják fel a figyelmet.

Híres párok: tények és találgatások

Angelina Jolie és Brad Pitt viharos szakításától volt egykor hangos a sajtó, de például Bruce Willis és Demi Moore is egy párt alkottak sokáig. A világsztárok hálószobájában minden sajtóorgánum szívesen kutakodik, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy leginkább azt tudhatja a nagyközönség, amit ténylegesen láttatni engednek a híres párok.

Híres szerelmespárok és hétköznapi párok- van különbség?

A híres szerelmespárok már csak azért is sokakat érdekelnek, mert mindig szem előtt vannak. A hazai hírességek körében így gyakran hallani olyan történeteket, amelyek kapcsán saját magadra is ráismerhetsz. A párkapcsolati problémák vagy a villámcsapásként érkező, szenvedélyes szerelem nem ismeretlen jelenségek a hétköznapi embernek sem. Néha olyan dolgok történnek meg velünk, amelyekről azt hisszük, csak a romantikus filmekben láthatunk ilyet. Az élet írja a legjobb forgatókönyveket és ez akkor sincs másként, ha a magánéletről, a szerelmi viszonyokról, esetleg háromszögekről van szó.

Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy amint Te sem szereted a kéretlen tanácsokat és a kellemetlen kérdéseket, úgy érdemes tiszteletben tartani mások döntését és párkapcsolatát is. A híres párok nem mindig tehetik meg, hogy láthatatlanok maradjanak, de a legtöbben inkább szeretjük ezt tenni, elkerülve a rosszindulatú megjegyzéseket. Érzelmi és értelmi intelligencia kérdése az is, hogy mennyire látjuk mihez van közünk és mi tartozik a másik ember abszolút privát szférájába.