A munkahelyi viszony gyakoribb, mint gondolnánk

A munkahelyi viszony gyakoribb, mint gondolnánk

A párválasztás útvesztőjében sokan úgy érezhetik, hogy nem sikerül rábukkanniuk az igaz szerelemre. De honnan tudhatjuk, hogy akivel jelenleg megosztjuk életünket, ő az igazi? Egyáltalán fontos az, hogy úgy érezzük, rátaláltunk a megfelelő személyre, vagy egyszerűen sodródjunk az árral? Ahányan vagyunk, annyiféleképp közelítünk a párkapcsolatokhoz. Nem ritka, hogy egy hosszú kapcsolatból kilépve egyelőre inkább kerülnénk a tartós ismeretségeket. Ugyanakkor minden ember vágyik arra, hogy tartozzon valakihez.

Ismerkedés online? Mennyire eredményes?

A mai kor embere minden korábbinál gyakrabban dönt az online megoldások mellett. Nincs ez másként akkor sem, ha a cél a párválasztás. Az ismerkedős oldalak rendkívül széles választékával találkozhatsz a világhálón. Fontos azonban, hogy a párkeresés kapcsán kifejezetten olyan mellett tedd le a voksot, mely céljaidnak megfelel. Az egyéjszakás kalandokhoz nem nehéz partnert találni, viszont más a helyzet akkor, ha cél a komolyabb elköteleződés. Persze a webes felületeken keresztül nehéz megállapítani, hogy működik-e valójában a kémia, és milyen lehet a másik ember személyesen. Az első találkozás rendszerint dönthet arról, van-e értelme folytatni a dolgot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a számos sikertelen randin túl vannak olyanok is, akik már a családalapítást is köszönhetik valamelyik társkereső weboldalnak.

Munkahelyi szerelem: akár a házasságot is veszélybe sodorhatja

Bár a párválasztás népszerű színtere az internet, de nem veszítették létjogosultságukat a személyes ismeretségek sem. Bár akadnak kifejezetten női és férfi szakmák, de a legtöbb helyen már mindkét nem megtalálja számítását. Ahol pedig együtt dolgoznak emberek, ott a konfliktusokon túl kölcsönös szimpátia is kialakulhat. A munkahelyi szerelem nem ritka jelenség, és könnyen lehet, hogy éppen így találhatsz rá a megfelelő személyre. A párválasztás rendszerint nem megtervezhető, így ha jön az érzés, akkor annak igen nehéz ellenállni. Tipikusan ez akkor okoz bonyolult helyzeteket, ha egyébként házasságban, párkapcsolatban élsz.

Munkahelyi viszony: házinyúlra nem lövünk?

Ahogyan az évek haladnak előre, egyre nagyobb az esélye annak, hogy már egy évek óta tartó, kialakult családi életet tudhatsz magadénak. A megszokás, a szenvedély elmúlta, vagy egyszerűen a párkapcsolati problémák mind oda vezethetnek, hogy nyitottá válsz az ismerkedésre, s akár egy viszony kialakítására. Tipikusan olyan dolog ez is, amit nem tervez az ember. Pláne nem akkor, ha a munkahelyi ismeretség töltődik fel szenvedéllyel. Sokan esküsznek arra, hogy házinyúlra bizony nem lövünk, ennek ellenére, ha beindul a kémia, akkor az egymáshoz vonzódás nehezen állítható meg. Persze minden döntés kérdése, így az is, hogy a munkahelyi viszony megmarad egyfajta plátói fantáziálgatásnál, vagy az első leendő alkalommal átülteted azt a valóságba.

Honnantól érvényesül a munkahelyi zaklatás fogalma?

A párválasztás eredményessége természetesen a kölcsönösség függvénye. Már egészen fiatal korunktól kezdve megtapasztalhatjuk azonban, hogy amit csak az egyik fél szeretne, az biztosan működésképtelen. Mindez különösen problémás lehet akkor, ha az alá-fölérendeltségi helyzetről van szó, méghozzá munkahelyi körülmények között. Az elmúlt években minden korábbinál többet lehetett hallani a munkahelyi zaklatás témájáról. Igencsak rugalmas az, hogy honnantól számít a közeledés annak, és egyáltalán napvilágra kerül-e az ilyen szituáció.

A párválasztás alapvető feltétele, hogy az ismerkedés és a későbbi komolyabb kapcsolat olyannal történjen, akivel megvan a kölcsönös szimpátia. Ellenkező esetben nem szabad tűrni, hogy bármiféle kényszerítés álljon a háttérben, és esetleg a munkahely elvesztésétől való félelem vezessen cselekedeteidnél. A párválasztás nem könnyű feladat, s talán éppen ezért nem is érdemes valamiféle kötelező teendőként gondolni arra. Ha igyekszel rátalálni önmagadra, és jól érzed magad a saját társaságodban, akkor ez kisugárzik a Téged körülvevő emberek felé is. Kell ennél vonzóbb az ismerkedés, párválasztás terén?