A Desert Eagle igazán egyedülálló

A Desert Eagle igazán egyedülálló
Desert Eagle

A pisztolyokért rajongóknak biztosan megvan a kedvenc kis fegyverük, azonban van egy, amelyiknek senki sem tud ellenállni, és egyetértenek abban, hogy valóban egyedi.

Nem nehéz rájönni, hogy a Desert Eagle típusról van szó, aminek a világ számos pontján hatalmas rajongótábora van. A Desert Eagle, aminek magyarra fordítva a neve Sivatagi Sas, egy öntöltő pisztoly, amelyet az amerikai Magnum Research Inc. és az Israel Military Industries Ltd. fejlesztett ki. Érdekességként megjegyezhető, hogy eredetileg csak egy darab .357 Magnum kaliberű változat volt kapható. Azonban annyira nagy sikerre tett szert a Desert Eagle, hogy rengeteg típusa lett.

Az elérhető kaliberek közé sorolható a .44 Magnum, .41 Magnum, .50 Action Express és .440 Cor-Bon modell. A Desert Eagle nem csak éles helyzetben kedvelt. Rengeteg filmben és sorozatban viszont lehet ezt látni, főleg egyedi kialakítása, alakja és ereje miatt. Sőt, az opcionális aranybevonat miatt státuszszimbólumnak számít Hollywoodban. Ezért is annyira szeretik sokan ezt a pisztolyt.