Utazás Jordániába – Mit érdemes megnézni?

Jordánia utazás - azsianeked.com

Az utazás Jordániába a vallási és történelmi emlékhelyek iránt érdeklődőknek éppen úgy remek választásnak bizonyul, mint a különleges természeti adottságokat kedvelő pároknak. Az ország biztonságos úti cél, területén pedig változatos földrajzi adottságok, haladó gondolkodás, izgalmas nevezetességek várják az egymást is felfedezni kívánó szerelmeseket. Fővárosa Ammán, ami egyúttal világviszonylatban is komoly kulturális, kereskedelmi központ, nem elhanyagolva az elképesztő méretét. A Nimfák szentélye, a Citadella, Hercules Római Temploma kihagyhatatlan látnivalók területén. 

Utazás Jordániába: Petra ősi városa első számú idegenforgalmi célpont!

A Világ Új Hét Csodájának egyike Petra ősi városa. A filmekben már többször látott helyszín egykor a Római Birodalom része volt. Jordánia utazás során elképesztő élményt kínál a homokkő-kanyonon keresztül elérhető régészeti parkkal. A Kincstár néven ismert épület valójában templom, vagy királyi síremlék volt egykor. A sírok homlokzatával körülvett kanyon kihagyhatatlan látnivalónak számít. 

Jordánia utazás – Páros pihenés a Holt-tengernél 

A Holt-tenger legalább 430 méterrel a tengerszint alatt fekszik. Kiemelkedően magas sótartalma miatt sajátos programot kínál a fürdőzést kedvelő turistáknak, akik éppen az összetétele miatt könnyen lebeghetnek a felszínén. Az ásványi anyagok sajátos egyvelege világszerte ismert kozmetikumok kapcsán is ismertté teszik a területet. Luxus szálláshelyek és gyógykezelések élményével gazdagodhatnak a párok. 

Jordánia utazás során a Holt-tenger vidékén túl, egyéb vízparti szálláshelyet is kínál, méghozzá Akaba-ban. A kikötőváros a modern építészet és a hagyományos látnivalók egyvelege. Luxus hotelekben szállhatnak meg a turisták, miközben 14. századi erődítményeket fotózhatnak. A Vörös-tengert sokan választják kifejezetten a búvárkodás céljából, így, ha az utazás Jordániába történik, akkor ezt a lehetőséget is megéri mérlegelni.

Rum vádi a különleges tájak szerelmeseinek 

A jordániai utazás nemcsak az ókori látnivalók kedvelőinek kedvez, hanem a sajátos, akár holdbéli tájakra vadászók is megtalálhatják itt számításukat. A Rum vádi egy sivatagi völgy, ám mégsem a hagyományos sivatagi környezetre emlékeztet. Homokkő hegyek és gránit sziklák kapnak helyet a területen, és ezeknek köszönhetően olyan érzése van az embernek, mintha egy másik bolygón járna. Ezt a filmművészet is kihasználta, hiszen itt forgatták a hatalmas sikernek örvendő Mentőexpedíció című filmet. 

Ha már a különleges természeti adottságokról szóltunk, akkor a Dana Természetvédelmi Terület is mindenképpen figyelmet érdemel. Ha az utazás Jordániába történik, és a túrázástól sem riad vissza a látogató, akkor megéri a történelmi látnivalókkal övezett útvonalra legalább egy napot szánni. Dana egy 15. században épült falu, ahol szálláshelyet és étkezési lehetőséget is talál a megfáradt utazó, méghozzá egészen sajátos környezetben. Völgyek, vadregényes, romantikus kanyonok váltják egymást a helyszínen, a fotózás szerelmesei pedig elképesztő képekkel gazdagodhatnak. Jordánia utazás alkalmával tökéletes választás a páros programokat, életre szóló élményeket begyűjteni kívánó szerelmeseknek.