Reménytelen szerelem? Van kiút a csapdából!

Reménytelen szerelem? Van kiút a csapdából!

Reménytelen szerelem- az érzést szinte mindenki ismeri. Vannak, akik már fiatalon megtapasztalják az elutasítás fájdalmát, mások később futnak bele a dologba. Abban mindenki egyetért, hogy a beteljesületlen szerelemtől nem könnyű szabadulni és egyfajta ördögi körként is magával ragad az érzés időről-időre. A baj a dologgal, hogy amíg csak arra koncentrálsz és a reménytelen szerelem nyilvánvalóan nem lel viszonzásra, addig elveszed a lehetőséget saját magadtól az ismerkedésre és a tényleges boldogság megtalálására. De mit tehetünk a szerelmi bánat ellen? Hogyan engedjük el azt, akit a legszívesebben a nap minden percében magunk mellett tudnánk?

Reménytelen szerelem: ne adj lehetőséget a visszatáncolásra!

A helyzet sokszor nem olyan egyszerű és nyilvánvaló, mint amilyennek maga a reménytelen szerelem kifejezés tűnik. Az egyértelmű visszautasítás tiszta dolog, hiszen így a másik fél korrekt módon tájékoztat arról, hogy nem fog működni a kapcsolat. Másként néz ki az egész, ha a kiszemeltünk vissza-visszakacsintgat néhány szenvedélyes éjszaka reményében és újra felkelti az érdeklődésedet, ezzel megnehezítve az elengedés folyamatát. Az egészet csak tovább nehezíti az online kapcsolattartás, amikor gyorsan el lehet érni a másikat, ha pedig egy emberben dolgoznak az érzelmek, akkor nehezebben mond nemet, még a számára talán nem méltó szituációra is.

Persze, ha már benne vagy egy kilátástalan helyzetben és érzelmileg erősen érintett vagy, akkor nem olyan egyszerű nemet mondani a találkozóra, legyen az bármennyire rövid. Fontos, hogy saját magad szempontjából vizsgáld a dolgot. Mennyit profitálsz az ilyen kapcsolatból? Valóban be kellene érned valamivel, ami kizárólag a testiségről szól? Mennyire tiszteled saját magad? Mi az, amit elvesz tőled a másik és Te mit szeretnél kapni? Ha az aránytalanság egyértelmű, akkor bizony itt az ideje, hogy a szíved helyett az eszeddel dönts! A viszonzott szerelem vonzóvá tesz!

A beteljesületlen szerelem ebből a szempontból még egyszerűbbnek tűnik, hiszen, ha csak távolról rajongsz valakiért és a tényleges kapcsolatteremtésre sem került még sor, akkor érdemes átgondolnod, meddig akarod még saját magadat kínozni. Ismerd meg azt az érzést, ami a viszonzás élményével jár! A szeretet magabiztosságot ad és ez a fajta vibrálás a másik nem előtt is garantáltan megmutatkozik. Nem véletlen, hogy a boldog párkapcsolatban élő nők szinte vonzzák a férfiakat. A kétségbeesett ragaszkodás ezzel szemben inkább taszító, mint izgalmasan vonzó. Mit tehetsz szerelmi bánat ellen?

Szakítás vagy reménytelen szerelem?

A fájdalom szempontjából lényegtelen, melyikről van szó. Amennyiben felismerted, hogy a változás elkerülhetetlen, akkor koncentrálj saját magadra! A boldogságod, kiegyensúlyozottságod legyen az első, hiszen Te magad vagy az a személy, akivel „egész életed le kell majd élned”. A szerelmi bánat ellen talán a legjobb tanács az lehet, hogy szakíts meg minden kapcsolatot a másikkal. Ha ez nem lehetséges, mert munkatársadról, főnöködről van szó, akkor igyekezz másra fókuszálni! Tanulj új dolgokat, ismerj meg olyan szabadidős elfoglaltságokat, amelyekkel eddig nem volt dolgod! Kerüld a sírós, romantikus filmeket, helyettük inkább válassz egy izgalmas sorozatot vagy sci-fit, ami leköt!

Igen, az esték különösen nehezek ilyenkor! Ahelyett, hogy olyan gondolatoknak engednél teret, amelyeknek semmi helyük a jövődben, inkább foglald el magad! Iratkozz be egy tanfolyamra, tanulj, vegyél részt online eseményeken! Sportolj a szabadidődben, ez kifejezetten hasznos lehet a felgyülemlett stressz levezetéséhez. Ha arra koncentrálsz, hogy még egy kilométer futást valahogy kibírj, hidd el, lényegtelenné válik majd, mit gondol rólad az a bizonyos illető. Fejleszd magad, szánj időt arra, hogy több legyél korábbi önmagadnál!

A reménytelen szerelem néha bizony elég nehéz dió. Az érzéseknek nem egyszerű parancsolni és minél fiatalabb az ember, annál nehezebben tudja irányítani azt, hogy kihez vonzódjon. Igyekezz úgy felfogni a dolgot, hogy semmi nem történik véletlenül, de ami nem működik, annak tényleg oka van!