Sok energiát rejt a goji bogyó

Sok energiát rejt a goji bogyó

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, ezért igyekezzünk, hogy ilyenkor minél tartalmasabb táplálékot vigyünk be a szervezetünkbe. Szerencsére, van sokféle olyan termék, amelyet hozzákeverhetünk akár az ízletes müzlihez is. Érdemes lehet beszerezni a goji bogyó szárított gyümölcsét, amelyik tele van mind a 8 esszenciális aminosavval. Ezek mellett még 21 nyomelemet és ugyanennyi ásványi anyagot tartalmaz.

Mindezek kellenek ahhoz, hogy a napunk jól és igazán energiadúsan induljon. A goji bogyó egy cserje, amelyik elérheti a 3 méter magasságot is. Maga a termés egy édeskés ízű, narancsos piros színű bogyó, amit megszokott technikával gyűjtenek be. Általában lerázzák, hogy így minél kevesebb sérülést okozzanak a növénynek.

Az eredeti élőhelyén már évezredek óta ismerik jótékony hatásait, és pontosan ezért rendszeresen alkalmazzák. A goji bogyó önmagában is könnyen elfogyasztható, de áztatás után puhává válik és sok mindenhez hozzáadható. Ismert látásjavító, anyagcsere-fokozó hatása, valamint a vérnyomást is csökkenti.