A protein shake előnyös lehet a fogyókúrázóknak.

A protein shake előnyös lehet a fogyókúrázóknak.

A fehérje fontos részét képezi az izmoknak, valamint energiát is biztosít a szervezetnek, így fontos, hogy megfelelő mennyiséget vigyél be belőle. Ugyanakkor, csupán étkezéssel igen nehéz az ideális, kilónkénti 1 grammhoz, edzés mellett 2 grammhoz hozzájuttatni a szervezetet, így nélkülözhetetlen valamilyen módon pótolni azt.

A fehérje turmix elősegítheti a súlyvesztést és segítheti az izmok fejlődését. Magas koncentrátumban tartalmaz proteint, ugyanakkor cukor, szénhidrát csak minimális mennyiség van benne, illetve olyan változat is létezik belőle, ami teljesen cukormentes.

Vásárlás előtt mindenképpen fontos átböngészni a fehérje turmix összetevőinek listáját, valamint a csomagoláson feltűntetett adatoknak is érdemes utánanézni, mert a marketing ezen termékek esetében is fontos szerepet játszik. Sok esetben a doboz elején megjelenő érték nem egy adagoló kanálnyi mennyiségre vonatkozik, hanem 2-3-ra, ami már egy teljes adag fehérje turmixot jelent.

Olyan termék is van, amire nagybetűkkel írnak rá egy hangzatos összetevőt, holott az csak 1%-át teszi ki. Ugyanakkor ódzkodni kell a 100% és az ahhoz közeli fehérjetartalmat ígérő produktumoktól is, mert egyszerűen lehetetlen, hogy a fehérje turmix ekkora arányban tartalmazza a jótékony összetevőt.

Ahhoz, hogy egyáltalán iható, fogyasztható legyen, kellenek más hozzávalók is, valamint az ízért is felel néhány alkotóelem, így enyhén szólva is túlzás, ha 98-100%-os felirat szerepel egy dobozon. Továbbá azt is érdemes megnézni, hogy milyen forrásból származik a fehérje, illetve izolátumról vagy koncentrátumról van szó.

A legjobb fehérjeforrás egyértelműen a tej, de ha valaki szeretné ezt az élelmiszert kivonni az étrendjéből, illetve tejallergiás vagy laktózérzékeny, akkor rizsprotein, szójaprotein és marhaprotein alternatívák is rendelkezésre állnak. Tehát, az álomalak elérése nem lehetetlen a vegánoknak és az ételallergiásoknak sem, csupán meg kell keresni az étrendjüknek megfelelő változatot. Ha pedig valaki még jobban el szeretne merülni a témában, akkor az www.intenset.hu oldalon további információkat is találhat.