Pontos kimutatások Pivot táblával

Pontos kimutatások Pivot táblával

Ahhoz, hogy valóban hasznos kimutatások készülhessenek, nem elegendő egyszerűen csak érteni az Excelhez. Egyáltalán mit jelent érteni hozzá és mit nem? Joggal beszélhetünk ebben az esetben is alapismeretekről, mint például a cellák különféle alkalmazása. Viszont, aki már jobban belemerült a dolgokba, annak a képletekkel és a Pivot tábla elkészítésével is tisztában kell lennie.

Valljuk be, hogy elég kevesen vannak olyanok, akik a munkájuk mellett, pusztán kedvtelésből elkezdik felfedezni az Excel elképesztően összetett és bonyolult világát. Természetesen, ahogy körvonalazódni kezdenek a dolgok, úgy válik egyértelműen egyre egyszerűbbé. Azonban, aki elég időt akar fordítani a vezetői feladatok ellátásra, az nem a Pivot táblával fog foglalkozni.

Esetleg az egyik munkatárs? Ez szintén kétséges, hogy jó ötlet valaki másra rábízni ezt a hatalmas feladatot. A végeredmény lehet, hogy elég hiányos lesz, vagy ami még rosszabb, első ránézésre jónak tűnik, ám csak használat közben derül ki, hogy használhatatlan az egész.

A Pivot tábla elkészítése során többféle tényezőt és változót kell figyelembe venni. Mindennek a kulcsa az alapos tervezés, ami a legkisebb részletekre is kiterjed. Egy Pivot tábla mesterien elkészíthető, hogyha az Excelmester szakembereire van bízva ez a megtisztelő feladat. Ebben az esetben biztosan tökéletes végeredményre lehet számítani. Aki megfelelő szakképzésben szeretne részesülni a Pivot táblával kapcsolatban, az szintén nyugodtan fordulhat segítségért az Excelmester segítőkész csapatához.