A PMS és a hormonok tánca

A PMS és a hormonok tánca
PMS

A hölgyek sokat tudnának mesélni arról, hogy milyen rossz a menstruációt megelőző állapot. A legtöbben hasfájásra, rosszkedvre és ingerültségre panaszkodnak. Van, akinél ez falásrohamokkal és pattanásos bőrrel fokozódik.

Jól látható, hogy a PMS komoly problémát okoz a nőknek. Általában egy héttel a vérzés előtt kezdenek jelentkezni a tünetek. Ez nagyon kellemetlen, hiszen senki nem szeretne 5-8 napig ebben az állapotban lenni. A kutatások alapján, a PMS tünetei valamelyest enyhíthetőek.

A Peakshop szerint fontos szerepet játszik az egészséges életmód, ezért lehetőleg tudatosan kell táplálkozni, illetve időt kell szánni a könnyű testmozgásra. A stressz szintjét minél jobban érdemes minimalizálni. Kerülni kell a megerőltető tevékenységeket, a hölgyeknek inkább a töltekezésre és a pihenésre kell helyezniük a hangsúlyt.

Ezt persze nem könnyű megoldani a modern világban, de érdemes legalább megpróbálni. Így elkerülhetőek a PMS hormonváltozásai által okozott tünetek, a hölgyek pedig végre fellélegezhetnek egy kicsit.