A párátlanító elnyeli a nedvességet

A párátlanító elnyeli a nedvességet
Elektromos párátlanító

A levegő túl magas relatív nedvességtartalma az okozója a falakon, bútorokon vagy akár az ablakon megjelenő, nem túl impozáns penészfoltoknak.

Ezek nemcsak a lakás esztétikai összképét rombolják, de az egészségünkre is káros hatást gyakorolnak. A párátlanító alkalmazásával újra visszaállítható az egészséges mikroklíma az otthonunkban, hogy újra egészségesen fellélegezhessünk. Ezek a remek szerkezetek elszívják a plusz páratartalmat, a beállított mértékben, így az alapjaiban döntik meg a penész uralmát. Fontos azonban, hogy az alkalmazási terület nagyságától függően válasszunk párátlanítót, mert ha túl kicsi kapacitású típus mellet döntünk, akkor rengeteg energiát fog elhasználni ahhoz, hogy teljesíteni tudja a rábízott feladatot.

Így viszont sokkal több pénzünkbe kerül a penészirtás, mint hogyha egy kicsivel drágábban megvásároltuk volna a helyiséghez mérten, a megfelelő hatékonyságú párátlanítót. Hosszútávon megéri a befektetést, ha arra gondolunk, hogy szép tiszta falakat és egészséges légkört teremt újra otthonunkban.