A műanyag nyílászárók karbantartása kifizetődő

A műanyag nyílászárók karbantartása kifizetődő

Általában a jobb minőségű dolgok hosszabb élettartamúak. Persze több pénzbe is kerülnek, éppen ezért jobban vigyázunk rájuk. Azonban létezik néhány módszer, amit alkalmazva növelhetjük a használati idejüket.

Bár azt gondolnánk, hogy a műanyag nyílászárók nem igényelnek különösebb gondozást, azonban nem árt, ha időnként kisebb karbantartást végzünk rajtuk, mert így a következő cserét még jó néhány évvel későbbre tolhatjuk.

Mindenekelőtt a műanyag nyílászárók tokjában illetve a szárnyban végigfutó gumitömítés lágyságát kell megőrizni, mert egy idő után kiszárad és ilyenkor veszít a szigetelőképességéből. A kiszáradást könnyen elkerülhetjük, ha negyedévenként a gumitömítéseket bekenjük valamilyen olajjal.

Ajánlott a zárszerkezetet is bekenni egy kis gépolajjal, mert így elkerülhetjük a kellemetlen nyikorgást ki- és bezáráskor. A bekenést követően, párszor zárjuk be és nyissuk ki a zárszerkezetet, hogy mindenhová kerüljön olaj! A felsorolt módszerek nagyon egyszerűek, de mégis sok múlik rajtuk, ezért megéri alkalmazni.