Mire figyeljünk motormentés során?

Mire figyeljünk motormentés során?
Motormentés

A személygépkocsikhoz hasonlóan a motorkerékpárok is bármikor meghibásodhadnak vagy megsérülhetnek, így használhatatlanná válnak. Ha ez útközben következik be, akkor segítségre lesz szükségünk, hiszen nem hagyhatjuk az út mellett a járművet.

A motormentés során a legfontosabb teendő a megfelelő rögzítés a szállítójárművön. A kétkerekű motorok ugyanis nem állnak meg olyan stabilan szállítóeszközön, mint a személyautók, ezért a rögzítésüket nagy odafigyeléssel kell végezni.

Ugyanis akár balesetet is okozhat, ha szállítás közben leesik a trélerről. Más szempontból a motormentés semmivel sem nehezebb, mint az autómentés, sőt, talán még egyszerűbb is, hiszen kisebb jármű lévén, könnyebb felhelyezni a szállítóeszközre, és így gyorsabban végezhetünk a feladattal.

Ez a szolgáltatás is éjjel-nappal elérhető, így bármikor hívhatunk segítséget, ha szükség van rá. A motormentés költségei nem magasak, így nem érdemes kínlódni a sérült motorkerékpár eltolásával a legközelebbi szervizig, főleg, ha az több kilométerre található.