Milyen a jó párkapcsolat hosszútávon?

Milyen a jó párkapcsolat hosszútávon?
Ilyen a jó párkapcsolat
Ilyen a jó párkapcsolat 

A házasságok általában szerelemből köttetnek és a kezdeti lángolás után kialakult szeretet, bizalom az alappillérük. Ám egy idő után picit elfásul az egész, olyankor szoktak a felek elgondolkodni azon, hogy milyen a jó párkapcsolat?

Természetesen öt-tíz év vagy még több együttélés után, már nem a szerelem a házasság vagy a kapcsolat alapja, ilyenkor már igen fontos dolog a kommunikáció. Ha elmondják egymásnak, hogy mire vágynak, mit szeretnének és kölcsönösen megpróbálnak megfelelni a másik elvárásainak, akkor nem lehet nagy baj.

Ezen kívül sokat segíthet az odafigyelés és a kedvesség is. Az egymás iránti tisztelet is egy lényeges szempont. Mindig tiszteljük annyira egymást, hogy ne legyünk sértőek. A kitartás is idetartozik, hiszen semmiképpen nem szabad megfutamodni, amikor az első problémák felbukkannak.

Lényeges még az erotika is, mivel amikor testileg két ember elhidegül egymástól, megtörténhet, hogy valamelyik félrelép. A romantika sem mellőzhető egy házasságban. Hogy valójában milyen a jó párkapcsolat, azt minden párnak együtt kell eldöntenie.