Kinek éri meg a kata egyéni vállalkozó adózás?

Kinek éri meg a kata egyéni vállalkozó adózás?

Az egyéni vállalkozók jövedelmei mindig kisebbek a cégek bevételeinél. Éppen ezért sokan döntenek a kata egyéni vállalkozó számára meglévő lehetőség mellett. Elsősorban mert sokkal egyszerűbb a vállalkozásoknak.

Annak ellenére, hogy a kata az egyéni vállalkozók számára megalkotott adózási rendszer mégsem nélkülözheti a könyvelői szakértelmet. Ugyanis mint minden adózási formának, ennek is megvannak a feltételei és szabályai, amelyeket kevés vállalkozó ismer behatóan. Ezenfelül a könyvelők dolga az újonnan megjelenő szabályok folyamatos követése. Ma már szinte minden terület külön szakértelmet követel. A változások pedig azért folyamatosak, hiszen a beszedett adók az állam bevételeit képezik, de az állam pénzügyi igényei is folyamatos változásban vannak.

A gazdaságilag okos államok célja nem ellehetetleníteni a cégek működését a törvényi rendelkezésekkel, hanem minél inkább munkára és a bevételek szerzésére buzdítani őket. Emiatt a kata egyéni vállalkozókra kirótt adószázalékai is változni fognak.