Keresőoptimalizálás – a passzív vevőszerzés kulcsa

keresőoptimalizálás

Profitcélú weboldal esetében a legfontosabb kritérium, hogy a lehető legalacsonyabb költségek mellett, a legtöbb potenciális vásárlót képesek legyünk megszólítani. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a keresőoptimalizálás, ám ez sikeres csak akkor lehet, ha minden pontosan a megfelelő módon történik. Akik csak érintőlegesen találkoztak a kifejezéssel, azok azt gondolhatják, hogy ez egy aránylag könnyen kivitelezhető feladat. A tapasztaltabbak azonban pontosan tisztában vannak azzal, hogy a keresőoptimalizálás nagy odafigyelést igénylő folyamat, amire tényezők tucatjai vannak hatással.

A siker érdekében ezek mindegyikére nagy hangsúlyt kell fektetni. A megfelelő kulcsszavak kiválasztását és a konkurencia alapos elemzését követően kezdődhet meg a keresőoptimalizálás gyakorlati része. A Google szempontjából az oldal tartalmának éppen olyan nagy a jelentősége, mint a kívülről érkező hivatkozásoknak, ám nem hagyható figyelmen kívül a kulcsszavak sűrűsége és a frissülő, minőségi olvasnivaló sem.

Ezekre a tényezőkre folyamatosan nagy figyelmet kell fordítani. Sokan félvállról kezelik, azonban a sikeres keresőoptimalizálás alapját a technikailag kifogástalan weboldal jelenti. Ezért egy profi csapat a folyamat elindítása előtt alapos tesztelésnek veti alá a honlapot és ha szerkezeti vagy sebességbéli problémákra bukkannak, akkor ezek kijavítása előz meg minden más lépést. A keresőmotorok bonyolult algoritmusainak megfelelni sem a legegyszerűbb feladat. Hosszú évek tapasztalata szükséges ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás minden apró részletével tökéletesen tisztában legyünk.

Emiatt ez egy külön szakma, ami teljes odafigyelést igényel, a hibák ugyanis hosszútávon is negatívan hatnak a keresőben elfoglalt pozícióra. Bármennyire is csábítónak tűnhet kísérletezni, a legjobban akkor járunk, ha a keresőoptimalizálás teljes folyamatát olyan csapatra bízzuk, ahol bizonyítottan jó kezekben lesz az oldalunk sorsa. Nem érdemes kockáztatni, hiszen az organikus találatokból rengeteg megrendelés születhet.