Kényelmes és elérhető az online társkereső

Kényelmes és elérhető az online társkereső

Az online ismerkedés már nem újkeletű dolog. Amióta az internet bekúszott a mindennapjainkba, azóta nem csupán munkára, vásárlásra vagy ügyintézésre használjuk azt. Az ingyenes társkereső oldalak mellett, a fizetős funkcióval rendelkezők is szép számmal elérhetőek, így mindenki megtalálhatja azt a lehetőséget, ami megfelelő számára. De vajon mennyire biztonságos az ismerkedés interneten? Mire érdemes odafigyelni az első találkozás alkalmával? Egyáltalán kinek adjunk esélyt a lehetséges jelöltek közül? Amilyen egyszerűnek tűnik az online ismerkedés, legalább olyan nehézzé válhat.

Online ismerkedés: nem mindegy, mit keresel!

Elég csak beírni a keresőbe a társkeresés szót és máris sokféle webes felülettel találhatjuk szembe magunkat. Néhánynak már a nevéből is nyilvánvaló, hogy milyen céllal keresik az emberek, másoknál csak később mutatkozik meg az ott regisztrált tagok célja.

Hiba lenne általánosítani, de kevés jobb megoldás létezik az egyalkalmas kapcsolatok kialakítására, mint az ismerkedő oldalak felkeresése. Nemcsak a férfiak vadásznak előszeretettel a webes terepen, hanem a nők esetében is megfigyelhető ez a jelenség. Hogy egy félresiklott kapcsolat, a szakítás fájdalma, vagy egyszerűen az újdonság iránti kíváncsiság a motiváló tényező, erről nem sokszor szól a fáma.

Érdemes tehát felnőttként gondolkodni, ha belemegy az ember egy online ismeretségbe, azt a valóságba is átülteti. Nem mindenki keres komoly kapcsolatot! Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor nem érdemes minden kedves szót komolyan venni. Ha kéretlenül intim képeket kapsz valakiről, akkor biztosan nem személyiséged szeretné megismerni. Még a jó emberismerettel rendelkezőknek sincsen garancia arra, hogy akit a billentyűzet mögül megismertek, az a személy valóban az, aki majd a kávézóban szembejön.

Tegyük fel azt az esetet, hogy sikerül összeakadni egy olyan ismerkedővel, aki szimpatikus, talán még intelligensnek és viccesnek is tűnik, ezért úgy érzed, nem érdemes tovább várni, mert belevágnál a személyes találkozóba. Rendkívül fontos, hogy nyilvános helyen tedd ezt, hiszen mégiscsak egy idegen emberről van szó. Az ismerkedés interneten keresztül remek lehetőségeket tartogat magában, de legalább ennyi veszélyt is. Erről soha ne feledkezz meg!

Az online ismerkedés előnyei

Hogy miért éri meg a kockázatok ellenére is az online ismerkedés mellett letenni a voksot? Napjainkban a szokásos ismerkedési formák több szempontból is nehézkesen működtek. Tény az is, hogy az éjszakában sem biztos, hogy mindenki az igaz szerelmet keresi. Az ismerkedő oldalaknak köszönhetően viszont olyan emberekkel is kapcsolatba kerülhetsz, akikkel hétköznapi mozgásteredet és szokásaidat illetően talán soha. Ki tudja? Könnyen lehet, hogy a szomszédos városban él az a bizonyos személy, akivel mindenben passzoltok majd egymáshoz és a hosszú távú kapcsolat sem kizárt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ismerkedő oldalak segítségével már sokan megtalálták a párjukat és házasság, gyermekek is születtek a dologból.

Mennyire népszerű az ismerkedés az interneten?

Az online ismerkedés egyre többekhez eljut. Ma már szinte minden korosztály használja ezt a megoldást. A vélemények megoszlanak arról, hogy mennyi esély van a sikerre, ebben pedig az érintettek személyes tapasztalatai kiemelt jelentőséggel bírnak. Fontos, hogy legyen az emberben egy egészséges bizalmatlanság és távolságtartás, főleg akkor, ha nem tudhatjuk, milyen személyiség ül a monitor másik oldalán. Az aktuális helyzetben a személyes találkozások megoldása sem a legegyszerűbb, de soha ne add fel a nyilvános helyhez történő ragaszkodásodat! Ez már csak biztonsági szempontok miatt is lényeges. Ugyanakkor megfontolandó, hogy a jelen helyzetben inkább maradjon az ember a négy fal jelentette biztonság mellett és tényleg csak az online kommunikációt válassza?! Hogy ez mennyire célravezető, azt mindenki döntse el maga! Tény viszont, hogy az online ismerkedés megnyithatja azoknak is a kapukat, akik nehezen ismerkednek személyesen és a vakrandiknak sem feltétlenül a hívei.