Flörtölni csak könnyedén, másképp nem érdemes

Flörtölni csak könnyedén, másképp nem érdemes

Flört vagy több az, ami két ember között kibontakozik? Néha nehéz megítélni, ha pedig nem vagyunk elég jó emberismerők, akkor félre is értelmezhetjük a másik által adott jelzéseket. Idővel és tapasztalattal azonban egyre inkább meg lehet tanulni flörtölni és tenni ezt úgy, hogy az ízléses, vonzó legyen a másik nem szemében. De mi is tulajdonképpen a flört? Mennyire fér bele ez egy párkapcsolatba? Mikortól válik komollyá a célozgatás és meddig bizonyul csupán egy izgalmas játéknak? Hogyan kell flörtölni? Kell egyáltalán vagy olyan dolog ez, ami zsigerből jön, ha a megfelelő emberrel találkozunk?

A flört fogalma és annak valódi jelentése kissé talán kezd kikopni a mai gyakorlatból. Az online ismerkedés gyakran maga után hozza, hogy mindkét fél egyértelműen kinyilvánítja, mit szeretne a másiktól, sőt, nem ritka, hogy ez már a társkereső portálok adatlapjain is szereplő információk. Ha nem személyesen kell ezt közölni a másikkal, akkor valahogy mindenkinek könnyebben megy az ismerkedési cél megfogalmazása. Az évek múlása és az érzelmi intelligencia azonban egyértelműen magukkal hozzák az igényt a minőségi flört iránt. A nemi vágyak az agyban kezdődnek és ez nem csupán a nőkre igaz. Egy idő után a férfiak sem szeretnek azonnal belevágni a dolgokba, hiszen izgalmasabb a játék, ha megelőzi azt a flört.

Hogyan kell flörtölni?

Ha ez tanácsadást igényel, akkor valószínűleg még nem értél meg a feladatra. A flört ugyan két idegen között is lehetséges, de akkor igazán pikáns, ha a személyes ismeretség már megvan. Kevés izgalmasabb dolog létezik, mint a munkahelyen elkapott pillantások, amelyek mögött nyilvánvalóan a másik iránti vágy bújik meg. Természetesen a metakommunikációs jelek sem elhanyagolhatóak, hiszen az apró érintések is képesek arra, hogy tűzbe hozzák a másikat.

Flört vagy több? Hol a határ?

A téma elsősorban akkor bír jelentőséggel, ha párkapcsolatban élő igyekszik flörtöléssel felhívni a figyelmet szándékaira. Vajon flört vagy több? Hol a határ a játék, a nemiség verbális megélése és a tényleges tettek között? A legtöbben már arra ugranak, ha a partnerük néhány kétértelmű üzenetet vált valakivel. A személyes kapcsolat csak további kockázatokat hordoz magában a párkapcsolatra nézve, hiszen ahol folyamatosan jelen van a csábítás, ott bizony a szikra könnyen lángra gyúl. Fontos tudni, hogy az indokolatlan és zavaró féltékenykedés egyfajta önmagát beteljesítő jóslat. Rendszerint a magabiztosság hiányából fakad, de nem ritka az sem, hogy a korábbi rossz tapasztalatok állnak a háttérben. Döntsd el, hogy bízol-e a másikban, szabadon engeded annyira, hogy magától is hűséges maradjon! Azzal kapcsolatban pedig, hogy flört vagy több van egy harmadik személlyel, csak akkor láthatsz tisztán, ha nem homályosít el a ‘zöld szemű szörny’.

Online flörtölés – mennyire érdemes beleélni magad?

Napjainkban minden korábbinál többen választják a netes ismerkedést. Bár kétségtelen, hogy így lehetőséged nyílik megismerkedni olyan emberekkel, akikkel talán a való életben soha nem találkoznál, de az online ismerkedés veszélyeket is hordoz magában. Fontos, hogy már az elején kiderítsd, milyen szándékkal ismerkedik a másik. Az online flörtölés sokaknak nem megy túl jól és ha elég szemfüles vagy, kiderítheted milyen céllal van jelen az aktuális portálon a másik. Hogy flört vagy több is lehetne a dologból, azt egyértelműen csak személyesen derítheted ki.

A találkozóhoz mindenképpen nyilvános helyet válassz és alaposan válogasd meg, hogy kinek adsz esélyt akár csak egy találkozó erejéig is! Ilyen módon azonnal ki fog derülni, hogy mi volt ebben az egészben, flört vagy több, esetleg megvan-e az a bizonyos kémia kettőtök között. Nemcsak ismerkedés során jut fontos szerep a flörtölésnek, hanem a már egy kialakított párkapcsolatban is. Ez az, ami megadja a pikantériáját a kapcsolatnak és fenntartja az érdeklődést. Ehhez persze fontos, hogy ráérezz arra, mire vevő a másik, mit tart izgalmasnak és honnantól közönségesek számára az akár képekben, akár szavakban kifejezettek.