Az IP telefonközpont sok szempontból előnyös

Az IP telefonközpont sok szempontból előnyös
Az IP telefonközpont hasznos
Az IP telefonközpont hasznos

A saját rendszereknek nagy előnye, hogy kifejezetten költséghatékonyak, mivel ezeket mindenki maga működtetheti. Az IP telefonközpont is hasonló berendezés, amit a nagyobb vállalatok és a kórházak is használnak. Ennek a szerkezetnek nagyon sok előnye van, az egyik, hogy havonta ezért külön nem kell számlát fizetni.

De miként lehetséges ez? A válasz egyszerű, azért nem kell a hónap végén számlát fizetni, mert az adatátvitel az internet segítségével működik. Az IP telefonközpont egy Cisco Switchhez csatlakoztatva, akár több telefon működését is biztosítani tudja egyszerre. Ehhez az eszközhöz minden esetben jár egy szoftver, amit fel kell telepíteni egy számítógépre.

Ezzel a programmal a teljes rendszert át lehet látni és könnyedén lehet kezelni. Az IP telefonközpont igencsak minőségi szolgáltatást nyújt a cégeknek és egyéb intézményeknek is, ami abból is látszik, hogy a hangminőség hihetetlenül tiszta, ezért a beszélgetést nem fogja a zavaró recsegés félbeszakítani, továbbá az a jelenség is megszűnik, hogy az egyik fél beszél és a másik nem hall semmit.