Az ingatlan forgalmi értékének 75%-áig adnak hitelt a bankok!

Az ingatlan forgalmi értékének 75%-áig adnak hitelt a bankok!
konnyuhitel.hu
konnyuhitel.hu

Saját otthont teremtene, és szeretné megtalálni az ehhez leginkább ideális hitelterméket? Lakásvásárlás alkalmával a legtöbben még mindig úgy választanak bankot, hogy melyik található meg lakóhelyükön, valamint melyiknél rendelkeznek bankszámlával. Nem ritka azonban, hogy ez nem a megfelelő döntés. A piaci kínálatban rendkívül sokféle hiteltermék megtalálható, és az előzetes kalkulációkkal kiszűrhetőek azok, amelyek ilyen vagy olyan szempontok miatt nem megfelelőek céljainknak.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy az egyes lakáshitel ajánlatok között jelentős különbségek is lehetnek. Nem mindegy, hogy új vagy használt lakást szeretnénk vásárolni, mennyi önerő áll rendelkezésünkre és ez az ingatlan forgalmi értékének hány százalékát teszi ki. A konnyuhitel.hu adatai szerint 75%-ig nyújtanak hitelt a bankok, a maradék összeget pedig saját zsebből kell finanszíroznunk. Természetesen attól is függ a hitelösszeg, hogy milyen igazolható jövedelemmel rendelkezünk és a felajánlott fedezet milyen értéket képvisel.

Érdemes tudni, hogy jövedelemigazolásra mindenképpen szükség lesz, és amennyiben BAR listán szerepel nevünk, úgy biztosan nem juthatunk újabb hitelhez. Ha ilyen, és ezekhez hasonló információkat már az elején ismerünk, úgy sok kellemetlenségtől és felesleges rohangászástól kímélhetjük meg saját magunkat. A lakáshitel ügyintézés előtt megéri a releváns ajánlatokat áttekinteni, vagy akár független szakértő segítségét kérni a választáshoz. Az otthonteremtés nem elérhetetlen álom, hanem olyan megvalósítható cél, amelyhez a hitelintézetek napjainkban már nagyon sokféle lehetőséget kínálnak.