A munkaügyi mediátor, a korrekt vitarendező

sport mediátor
sport mediátor
Sport mediátor

A konfliktusokat könnyebb a jogi út helyett egy nyugodt beszélgetés alkalmával kezelni és rendbe hozni. Fontos a lebonyolításakor, hogy a későbbi időkre tekintettel is együttműködést ápoljanak a felek és ne csak átmeneti vitarendezés történjen. A sport mediátor pedig hazánk sportolóinak nyújt segítséget abban, hogy időt spórolva tudjanak a felmerülő nézeteltéréseiken javítani.

Mivel nagy tehetséggel rendelkeznek és profi teljesítményeik vannak, mindenképp elegendő időt kell szánni a felkészülésre, nekik és edzőiknek egyaránt, vagyis nincs pazarolni való idő az elhúzódó jogi tárgyalásokra. A sport mediátor segít a sportolóknak, edzőknek, kluboknak, csapatoknak a kialakult viták elsimításában.

Történhet ez csapaton, szövetségeken belül, de akár csapat és szponzorok között is. Sőt a bírok, játékvezetők vitáit is kezelik. Léteznek átigazolás körüli, szerződés kötés, megszüntetés, értelmezésbeli tisztázandó helyzetek. Ha a minél gyorsabb és egyben költséghatékonyabb megoldás a cél, biztos kezekben lehet egy alapos tárgyalással.

Ha valakinek nem a sport a munkája, de mégis valamilyen konfliktusba bonyolódik a munkahelyén, a munkaügyi mediátor van segítségére. Az elhúzódó munkaügyi perek helyett, lehet gyorsan is rendezni a dolgot, hogy a jó hírnév is megmaradjon és a felek is megfelelő viszonyt ápoljanak később. Leggyakoribb esetek a felmondás, kártérítés, munkahelyi balesetek kezelése.

A munkáltató és a munkavállaló között kialakulhat többféle összetűzés, például szerződésből, munkaszervezésből eredően. A munkaügyi mediátor a felmondás, bértárgyalás vagy esetleges sztrájk körüli eseményeket is megoldja.

Ha valóban fontos a feleknek az idő és a pénz spórolása a tárgyalásokkal, érdemes konkrét árat kérni, hiszen számít a költségek meghatározásában a felek száma, az alkalmak előfordulása és hosszúsága. Egy alternatív vitarendezési eszköz költséghatékonyabbnak bizonyul a tapasztalatok alapján, mint egy elhúzódó bírósági pereskedés. Nem utolsó szempont, hogy mindkét fél presztízse is megmarad.