Velence büszkesége, a Szent Márk székesegyház

Velence büszkesége, a Szent Márk székesegyház

Léteznek olyan nevezetességek, amelyek mellett senki nem tud elmenni szó nélkül. A Szent Márk székesegyház pontosan ilyen, hiszen ez az épület nemcsak hatalmas, hanem igazán gyönyörű is. A turistáknak tanácsos a téren egy kicsit hátrább menniük, hogy teljes egészében megcsodálhassák a Szent Márk székesegyház épületet.

A látogatók így biztosan észre fogják venni, hogy milyen érdekes építészeti bravúrokkal van megoldva a nevezetesség díszítése. A templom láttán mindenki rá fog jönni arra, hogy egykoron milyen gazdag lehetett Velence városa, hiszen az évszázadokkal ezelőtt életre hívott nevezetesség még mindig gyönyörű.

A turisták egyébként bemehetnek a Szent Márk székesegyházba, ahol különféle kegytárgyakat és művészeti alkotásokat tekinthetnek meg. A galérián ki van alakítva egy múzeum, ami nagy valószínűség szerint elnyeri majd mindenkinek a tetszését. Természetesen abban az esetben sincs gond, ha valakinek nincs kedve bemenni az épületbe,

hiszen a Szent Márk székesegyház igazán szép látványt nyújt kívülről is. Közvetlenül a templom szomszédságában van a Campanile és a Dózse-palota is, amit szintén érdemes lehet megtekinteni, az Euro-Travel ajánlása alapján.