Válasszon a pengetős hangszerek kínálatából!

Válasszon a pengetős hangszerek kínálatából!

A szülők sokszor kényszert éreznek azzal kapcsolatban, hogy megtanítsák a csemetéjüket valamilyen hangszeren játszani. Ekkor az a legnehezebb kérdés, hogy melyik legyen az adott hangszer, amelyiken az ifjú elkezd tanulni.

Sokan a pengetős hangszerek mellett döntenek, mert úgy tartják, hogy ezt könnyedén el lehet sajátítani. A zongora billentyűzeteibe például sokan elvesznek, mondván, hogy egyáltalán nem lehet azokat megkülönböztetni. Tény, hogy mindössze fehér és fekete színű billentyűk vannak a hangszeren, ráadásul nem is kevés, ezért jól meg kell azokat jegyezni. Ezzel szemben a pengetős hangszerek játszása még csukott szemmel is megy. Pontosan azért, mert csupán húrral rendelkeznek, amelyeket a zenész a tapintáson keresztül érez.

Ráadásul a gitárnak a beszerzése is egyszerűbb, mint mondjuk egy zongorának a megvásárlása. A pengetős hangszereknek a szállítása is könnyebb. Természetesen, mindenekelőtt érdemes meghallgatni a gyermeknek a véleményét, mert lehet, hogy határozott elképzelése van a hangszer kiválasztásáról.