Új életbiztosítási termékek jönnek 2017-től!

Új életbiztosítási termékek jönnek 2017-től!

A januári hónapban rendszerint találkozni néhány jogszabályváltozással. Ez már szinte hozzátartozik az évkezdéshez, viszont legtöbbször saját bőrünkön tapasztaljuk meg azok hátulütőit. Az életbiztosításokra vonatkozó változások azonban ezúttal az ügyfelek kedvére valók lesznek, hiszen költségeik csökkentését szolgálják azok.

A biztosító társaságok sokszor rendkívül magas költségekkel dolgoznak, és a várható kiadások sem feltétlenül átláthatóak az érdeklődők számára. Több kutatás is bebizonyította, hogy sokan nincsenek tisztában még a szerződés aláírásakor sem az adminisztrációs díjakkal, a fenntartási költségekkel és a szerződéskötési díjjal. A befektetéses életbiztosítások esetében 2017-től a TKM plafon maximalizálva lesz, így minden bizonnyal kedvezően hat a várható kiadásokra. Ugyanakkor nem elhanyagolható az sem, hogy valóban saját igényeinknek megfelelő biztosítási terméket javasoljon a tanácsadó. Ennek érdekében minden értékesítőnek teljes körű igényfelmérést kell készítenie, és ez alapján javasolhat a biztosító termékei közül.

Ugyan az internetes portálokon és a hitelezéssel, biztosítókkal foglalkozó oldalakon számos információ elérhető az egyes ajánlatokról, de sokak számára mégsem áttekinthetőek azok. A pénzügyi kifejezések és az ajánlatok összehasonlíthatatlansága miatt egyre többen döntenek úgy, hogy profihoz fordulnak mind tájékozódás, mind választás kapcsán. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen szakemberre esik a választás. A független pénzügyi tanácsadók garantáltan úgy igyekeznek segítséget nyújtani az életbiztosítási termékek közötti választáshoz, hogy azzal végső soron saját igényeink jussanak majd érvényre.

Mindegy, hogy hitelfelvételről, vagy biztosításkötésről van szó, mindkét esetben a jövőre vonatkozó döntést kell hoznunk. Ennek felelősségteljessége mellett nem mehetünk el. Különösen így van ez akkor, ha a nyugdíjbiztosítás a cél, hiszen az öngondoskodással a nyugdíjas évek anyagi biztonságáról gondoskodhatunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt években egyre többen fordultak független tanácsadóhoz a nyugdíjcélú megtakarításokat illetően is. Amennyiben az új ajánlatok érdekelnének, akkor is megéri profival áttekinteni a kínálatot. Ahogyan anyagi lehetőségeink sem egyformák, úgy mindannyian mást és mást tartunk fontosnak biztosítás kötésekor is. Mindennek maximális érvényre jutását célozza a szakszerű segítség és a megfelelő biztosítási termék kiválasztása. Az idei év újdonságait is megismerheti pénzügyi tanácsadó közreműködésével.