További fejlesztésre vár a 12V elem

További fejlesztésre vár a 12V elem
Hatásos a 12V elem
Hatásos a 12V elem

Bármerre is visz minket az utunk a nagyvilágban, mindig elénk kerül az energia problémája. Kicsit furcsa, hogy egy olyan helyen élünk, ami igazából bővelkedik számos energiahordozóban, de mégis mindig hiánnyal küszködünk. A modern tudomány megtesz mindent azért, hogy az igényeket valamilyen szinten kielégítse és megfelelő, például 12V elem találmányokkal gazdagítsa a társadalmat. A mai napig sem sikerült megoldani azt a problémát, hogy a kinyert energiát kis helyre lehessen tárolni, majd azt messzire szállítani és könnyen felhasználni.

Természetesen mindig vannak újabb áttörések, de ezek nem mindig érik el az elvárásokat. De mik is lennének ezek? A 12V elem igazán hasznos rendszernek bizonyul, hiszen órákat, rádiókat, elemlámpákat működtettetünk vele bizonyos ideig. Sajnos, azonban mint minden, ennek a hatása is véges. A tartósság érdekében, már kifejlesztésre kerültek akkumulátorok, amelyek ugyanezzel a kapacitással működnek, annyi különbséggel, hogy lemerülésük után nem kell eldobni, mert pár óra alatt ismételten feltölthetőek.

A 12V elem továbbfejlesztett változatai ezek. A tudósok azonban akkor lennének igazán megelégedve, ha egy ekkora méretű készülék egy egész háztartás energiáját biztosítani tudná, akár évekig. Szép kihívás előtt álnak a fejlesztők, az már biztos! Amíg eddig eljutunk, addig marad a hagyományos 12V elem, amelyiket úgy lehet tartósabbá tenni, hogy több kerül belőle felhasználásra. Pontosan ezért van, hogy egy lámpát nem csupán egy, hanem 2-3, néha 4 működtet.

Szinte bármelyik boltban megvásárolhatjuk. Érdemes azonban megfigyelni, hogy melyik termék kerül megvételre, hiszen számos gyártó forgalmazza. Ennek függvényében aztán, a 12V elem kerülhet többe vagy kevesebbe, de átlagosan elmondható, hogy az ára nem haladja meg a pár száz Forintot. Ha éppen nagyobb tételre van szükségünk valamilyen oknál fogva, akkor megéri az interneten megrendelni azokat. Pár kattintás csupán a 12V elem beszerzése és pár nap múlva, ahogyan kiszállításra kerültek, már használatba is vehetőek.