A száguldás biztonságos a motoros textil kabátban

A száguldás biztonságos a motoros textil kabátban

Kétségtelen, hogy aki motorkerékpárra ül, annak gondoskodnia kell a saját maga biztonságáról, hiszen itt nincs öv, ami megvédje, mint az autókban.

Ezzel a kétkerekű járművel legalább annyira veszélyes a közlekedés, mint amennyire élvezetes. Éppen ezért a megfelelő bélésekkel ellátott motoros textil kabát nélkül nem szabad útnak indulni ezzel a járművel. Gyakran arra hivatkoznak, hogy nyáron a nagy meleg miatt nem viselnek megfelelő védőöltözetet, azonban az újabb motoros textil kabát már olyan technológiával készül, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőzést. Ugyanakkor nyáron kivehető a termo bélés, így biztosan nem lesz meleg ebben, még kánikula esetén sem, hiszen a nagy sebességnek hűtő hatása is van a testre.

Télen viszont a termo bélésre feltétlenül szükség van, különben a derék olyannyira átfázhat, hogy a vesék működésében problémák léphetnek fel. Természetesen, a motoros textil kabát az esővel szemben is megvédi a viselőjét, így az időjárási viszonyok senkit sem foszthatnak meg a motorozás nyújtotta örömtől.