Süssön saját kemencéjében, saját kenyeret!
Lassan, de biztosan terjed az emberek között a természetes életmód és a természetes ételek elkészítésének igénye. Ehhez edények, eszközök is kellenek. Mindenki a maga lehetőségeihez igazítja az egészséges és természetes ételek készítését. A természetes ételek egyik elkészítési eszköze a kemence. Sajnos egy panellakában nem tudjuk megépíteni, de egy ilyen kemence már egy kisebb udvarban is megépíthető. Mondhatjuk, hogy szinte egész évben használható.
Télen kicsit körülményesebben, hiszen egy ilyen kemencét felfűteni, nagyságtól függően, több óra is lehet, de utána, több napra, vagy nagyobb társaságnak, készíthetünk benne ételt, bármilyen kenyérfélét, pizzát, lángost, réteseket, de húsokat, egytálételeket is. Egyedi ízeket érhetünk el ezzel a főzési technikával. A főzés során, a tűz közvetlen és közvetett használatánál még nem találtak fel jobbat. A nyári konyhák és az ideépített kemencék rengeteg módon alakíthatóak, amihez honlapunkon adunk ötleteket, az általunk már megépített kemencékből.