Seregély riasztó berendezéssel a kártevők ellen

Seregély riasztó berendezéssel a kártevők ellen
Seregély riasztó
Seregély riasztó

Hamarosan itt a gyümölcsszezon, így ajánlott már most megtenni az előkészületeket, a különböző kártevők elriasztására. Amennyiben seregélyek szokták megcsonkítani a termést, akkor jó ötlet befektetni a seregély riasztó készülékbe, ugyanis ez az egyik leghatékonyabb módszer ezen madárfaj távol tartására.

Hiszen nem gondolkodhatunk irtásban, mint más kártevőknél, így csak azt tehetjük, hogy számukra kellemetlen környezetet alakítunk ki. A seregély riasztó hanghatású szerkezet, ami ultrahangot bocsát ki olyan frekvencián, ami csak a seregélyekre és még pár más fajra van hatással, de ugyanakkor az emberek és a háziállatok nem is érzékelik.

Kisebb területen egy ilyen berendezés is ellátja a feladatot, de nagyobb kertekbe, gyümölcsösökbe, szőlősökbe érdemes több seregély riasztót is kihelyezni és helyzetüket időnként változtatni, hogy ne szokhassanak hozzá a szárnyas kártevőink. Jól jöhet azonban néhány nagytestű madár műanyag képmása is, mert a természetes ellenség keltette félelem még kiegészítheti a zavaró körülmények sorát.