Reiki: tényleg a gyógyítás ősi művészete?

Reiki: tényleg a gyógyítás ősi művészete?

Ez a gyógymód Japánból származik. Életerőt és energiát ad. A test, a lélek és a szellem harmóniájának helyreállítása rendkívül fontos dolog annak érdekében, hogy teljes életet tudjon élni. A reiki kezelés kézrátétellel történik, amelynek során a kezelő személy energiát közvetít a tenyerein keresztül a gyógyulni akaró embernek, a fizikai és a mentális gyógyulás céljából.

Rengetegen vannak, akik kipróbálják és aztán az életük részévé válik. A reiki megváltoztathatja, illetve jobbá teheti életét. Ez egy ősi gyógymód, ami a szeretet, az erő, valamint a fény energiáját biztosítja. A test, a lélek és a szellem harmóniájának helyreállítása nélkülözhetetlen, hiszen csakis úgy lehet minden tökéletes, ha belül is minden rendben van.

A gyógymód egészen könnyen megtanulható. A lényege, hogy a világegyetem jótékony, gyógyító energiáját magán keresztül átengedve közvetíti a kezével a másik személynek, vagy esetleg saját magának. A test, a lélek és a szellem harmóniájának helyreállítása minden ember célja. Az átlag embereknek a 20.században vált elérhetővé.

Dr. Mikao Usui-tól ered ez a terápia, vagyis az ő tevékenységének köszönhető minden. A test, a lélek és a szellem harmóniájának helyreállítása, mivel elmaradhatatlan, érdemes a módszert elsajátítani. Bárki egyszerűen megtanulhatja alkalmazni. Ezt az ősi technikát akár felnőttek és gyerekek is könnyen megérthetik.

Nem szabad elfelejteni, hogy a szervezet képes a regenerálódásra és a gyógyulásra. Ha túl sok a stressz az élete során, vagy a negatív érzelmi feszültség, akkor legelőször a szervezet energetikai rendszere merül ki. Ebből kifolyólag a későbbiekben az immunrendszer is gyengül és nem képes ellenállni a különböző betegségeknek.

A test, a lélek és a szellem harmóniájának helyreállítása így elkerülhetetlen a egészséges életmód eléréséhez. Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa ezt a módszert, tanfolyamon kell részt venni, ami több részből áll. A tanfolyamra lehetősége van az interneten keresztül is jelentkezni, például a reikireka.hu oldalon.