Páramentesítő készülék a pára ellen

Páramentesítő készülék a pára ellen
A páramentesítő készülék szerepe
A páramentesítő készülék szerepe

Sok lakásban előfordul, hogy az átlagosnál nagyobb páratartalmú a levegő, ami nemcsak az egészségre ártalmas, de a bútorokat, a falakat és egyéb berendezéseket is károsíthatnak. A túlzott nedvesség ellen könnyen lehet tenni a páramentesítő készülék beiktatásával.

A páramentesítő készülék megköti a levegőben lévő felesleges nedvességet, aminek a minősége aztán érezhetőbben jobb lesz. Ha kisebb a levegő páratartalma, akkor annak is kisebb a veszélye, hogy a penészgombák kialakuljanak.

A penészgombák, penészes foltokat hagyhatnak a falakon, amelyeke elsősorban rendkívül egészségtelen, másrészt pedig csúnyák és nehéz tőlük megszabadulni. A készülék rendelkezik egy tartállyal, amin meg lehet vizsgálni, hogy mennyi nedvességet távolított el a levegőből.

Arra is oda kell figyelni, hogy a páramentesítő készülék csak akkor legyen bekapcsolva, ha a levegő nedves. Amennyiben a levegő túlzottan száraz, akkor az szintén nem tesz jót az egészségnek, valamint annak sincs értelme, hogy a berendezést bekapcsoljuk, hiszen nincs mit megkössön.