Nagyon népszerű a cirkófűtés

Nagyon népszerű a cirkófűtés

A legtöbben azért szeretik, mert gazdaságosan használható és könnyű kiépíteni. Sok előnyös tulajdonsága miatt, több háztartásban cirkó fűtést használnak. A fali gázkazán fogja felmelegíteni a vizet és az erre szolgáló szivattyú pedig keringeti azt.

Mivel nem kell vezetékes meleg vizet használnunk, ezért ezzel a módszerrel sokat spórolhatunk. Pontosan annyi meleg víz kerül felhasználásra, mint amennyire szükségünk van és remekül lehet ezzel a módszerrel fűteni, mert viszonylag kevés idő alatt melegíthetjük fel az egész lakást.

Egy szakszerűen kialakított rendszerrel biztosan meg leszünk elégedve, amennyiben el tudunk tekinteni néhány hátránytól. Sajnos ezzel a módszerrel nem állíthatunk elő egyszerre fűtést és meleg vizet is. Vagy az egyik, vagy a másik. Ez kellemetlen lehet akkor, amikor egy fárasztó nap után hazatérve választanunk kell a meleg szoba, illetve a meleg zuhany között.

Csökkenhet a cirkófűtés hatásfoka, hogyha egyszerre több csapból folyik a meleg víz. A megnövekedett vízfelhasználás miatt, a rendszer nem lesz képes a megfelelő hőfokra melegíteni a vizet.