Mit kell tudni a csaptelep szerelésről?

Mit kell tudni a csaptelep szerelésről?

Van, amikor már a csöpögő csaptelepet nem lehet vagy nem érdemes megjavítani. A csaptelep szerelés gyakran csak pár hónapig oldja meg a problémát. Ilyenkor tanácsosabb a csere mellett dönteni. Amikor az ember elzárta a csapokat és a vezetékeket, majd leszerelte a régi csapot, nem marad más hátra, mint az új csaptelep felhelyezése.

Ennek az alsó részén külső csavarmenettel ellátott cső helyezkedik el. Ezt egyszerűen csak át kell nyomni a mosogató nyílásán. A rögzítőlemezt, alátétet a csőre szükséges nyomni és már mehet is az anyacsavar meghúzása. A csaptelep szerelés ezen része senkinek sem okozhat nagy gondot. Még azok is elboldogulhatnak, akik először csinálnak ilyet.

Aki úgy érzi, hogy meg tudja csinálni a régi csap leszedését és az új felhelyezését, az mindenképp vágjon bele a munkába! Ekkor nem szükséges szakembert hívni, ezért a lakástulajdonos sok pénzt takaríthat meg. Amikor persze a csaptelep szerelés a fentieknél bonyolultabb tevékenységeket igényel, akkor bizony érdemes egy rutinos, tapasztalt szakértő mellett dönteni, aki mindenben segíteni tud.