Mikor szükséges az inzulin rezisztencia teszt?

Mikor szükséges az inzulin rezisztencia teszt?

Az inzulinrezisztencia tüneteit nem mindenki képes felismerni, szinte mindig különböző okokkal szoktuk ezt magyarázni, hiszen senki nem akar komoly betegségre gondolni néhány kellemetlen tünet miatt. Azonban, az inzulin rezisztencia teszt elvégzése kötelező abban az esetben, ha indokolatlan feszültség, agresszivitás jelentkezik valakinél, gyengeség, álmosság, fokozott fáradság gyötri.

Sőt, amennyiben koncentrációs vagy memóriazavarai vannak, ha verejtékezés vagy szapora szívverés kínozza, ha vérnyomás-emelkedés tünetei jönnek elő, illetve gyakoriak az ájulásszerű rosszullétek akkor érdemes utánajárni ezeknek.

Az inzulin rezisztencia teszt elvégzése abban az esetben is ajánlott, hogyha étkezés utáni kaja-kóma, hasi típusú hízékonyság, lefogyási képtelenség, állandó fáradság, hangulatingadozás, ingerlékenység, rosszkedv, édességfüggőség, illetve rohamokban jelentkező farkaséhség gyakran előfordul.

Ugyanakkor tudni kell, hogy az inzulinrezisztencia betegséggel együtt jár a fizikai és szellemi teljesítő képesség leromlása, feledékenység, gyengülő figyelem, a depresszió, a pánikbetegség, valamint a rossz stressz-tűrő képesség is.

Lássuk pontosan, hogy melyek az inzulin rezisztencia okai! Ez elsősorban lehet genetikai hajlam, vagyis öröklődés, a magas telített zsírsav tartalmú táplálkozás, az ülő életmód, mozgáshiány okozta túlsúly, a stressz, a szteroid kezelés, a D-vitamin hiány, hepatitisz C vírus fertőzés, a policisztás petefészek szindróma.

A drbenkoeva.hu weboldalon egy olyan doktornő elérhetőségeit találja meg, aki az inzulinrezisztencia alap, négypillérű kezelést másik nyolccal egészítette ki annak érdekében, hogy a betegeknél az inzulinrezisztencia minél kevesebb kellemetlenséget okozhasson.

A doktornő gyakorló kurzusokat tart, amelyek által az eddig elért inzulinrezisztencia kezelések eredményei megőrizhetőek és hosszútávon túlszárnyalhatóak. Ráadásul több spórolós, azaz nulla forintos technikát is megismerhet a kurzusokon, amelyekhez csak odafigyelés és elkötelezettség kell, pénz egyáltalán nem. Az inzulin rezisztencia okai is jobban megismerhetőek a kurzusokon.