Miért házasodunk egyre későbben?

Házasság a fiatalok körében
Házasság a fiatalok körében

Míg régen az emberek 16, 17 évesen már házasok voltak, ma már ez az életkor jelentősen kitolódik akár 15 évvel is. Akkoriban, egy húszas éveit élő nőről azt tartották, hogy vénlány, ma pedig már az lenne az elképzelhetetlen, ha egy nő 15 évesen összeházasodna a szerelmével. Lássuk milyen okai vannak, hogy a fiatalok egyre későbbre halasszák a házasságot. Nyilvánvalóan az első probléma a megfelelő személy hiányában rejlik. Noha a párválasztás napjainkban igencsak egyszerűvé vált, hiszen számtalan lehetőség létezik az ismerkedéshez, azonban az emberek másképp állnak a párkapcsolatokhoz is.

Amennyiben megromlik a kapcsolat, könnyedén elszakadnak egymástól a párok, sokszor lehetőséget sem hagyva az újrakezdésnek. Mellesleg, ebben a rohanó világban sokan a karrierépítéssel foglalkoznak, így az egész napos munka és rohanás során szinte képtelenség ismerkedni és párt választani. Szintén problémát képez, hogy a fiatalok számos kitűzött célt a házasság elé helyeznek. Ennél fogva, olyan kifogásokat fogalmaznak meg, hogy csupán akkor házasodnak, ha már sínen van a karrierjük, ha vesznek egy házat, vagy ha már beutazták a világot.

Tehát, a házasságot egy olyan dologhoz kötik, aminek megvalósítása évek, sőt, sokszor évtizedek eredménye lehet csupán. Olyan eset is van, amikor a fiatalok boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, azonban nem érzik magukat elég érettnek arra vonatkozóan, hogy örökre elkötelezzék magukat egymásnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy pár év múlva ezt a lépést ne tennék meg.