Miért érdemes evezőpadot használni?

Miért érdemes evezőpadot használni?
Az evezőpad előnyei
Az evezőpad előnyei

Egyre népszerűbbek az olcsó, könnyen beszerezhető és kis helyen is elférő kondigépek, melyekkel a lakásban is remekül edzhetünk, nem kell eljárni fitneszterembe. A futógépek és a szobabiciklik mellett az evezőpad is igen népszerű.

Ez nem is csoda, hiszen ezzel a berendezéssel komplex edzéseket végezhetünk. Aki már fogott evezőlapátot a kezébe, és a célnak megfelelően használta is azt, az tudja, hogy ez a sport egy igen intenzív testmozgásnak felel meg. Az evezés ugyanis szinte az összes főbb izomcsoportot megdolgoztatja egy időben.

Az evezőpad használatával ezt a mozgást igen jól le tudjuk utánozni, ezért ez rendkívül jó testedzésnek számít. A kar- és vállizmok mellett megdolgoztathatjuk a hát és a comb izmainkat is, így egyetlen berendezés használatával kiváló formába kerülhetünk.

Egy modern evezőpad több fokozatba is állítható, ezáltal szabályozható az edzés intenzitása. Ugyanakkor ezek a berendezések úgy lettek kialakítva, hogy a velük való edzés ne terhelje meg az ízületeket. Használat után egyszerűen összecsukhatóak, így nem kell kerülgetni a lakásban.