A mézeskalács recept az ünnepekre tökéletes

A mézeskalács recept az ünnepekre tökéletes

Az édességek és a sütik nem hiányozhatnak egyetlen hétvégi pihenésről sem. Mivel mindenki szeret nassolni, jó, ha az ember el tud készíteni egy-két finomságot. Most bemutatásra kerül egy finom mézeskalács recept. Egy tálban össze kell kavarni a tojásokat, a zsírt, a fahéjat, a vajat, valamint a tejfölt.

A mézzel kavarja össze a szódabikarbónát, forralja fel, ezután öntse a masszához. Ezt követően kavarja bele a lisztet és alaposan dolgozza össze. Érdemes pár órára a hűtőbe tenni, ezáltal egyszerűbb vele dolgozni. Olyan formában is el lehet készíteni a sütit, hogy a fenyőfa díszét képezze.

A vágódeszkára szórjon egy kevés lisztet, majd félujjnyira kell nyújtani és kiszaggatni. Azokat, amelyeket a fenyőfára szeretné helyezni, célszerű kilyukasztani pálcikával, hogy később át lehessen rajta fűzni a cérnát, amivel majd felakasztja a fenyőre. A mézeskalács recept tehát ezért is elmaradhatatlan az ünnepek alatt. A sütést végezze egy előmelegített sütőben 160–180 fokon. Néhány perc alatt világosra sül.