A menetvágó készlet alkalmazási területe

A menetvágó készlet alkalmazási területe

Ezek a szerszámok a hagyományos épületgépészeti szerelés alapszerszámai, a csőfogó mellett. Tehát a menetvágó készlet egyértelműen hasznos.

A kézi racsnis darab amennyiben minőségi, lehetővé teszi a komplett szerelést, viszonylag kevés szerszám mellett is. A korszerű típusú termékek feje már egyből vágja a menetet, nincs szükség többszöri átállításra. Az ilyen termékek gépi változata, illetve annak használata nagyobb mennyiségű menet, vagy nagyobb csőátmérőnél indokolt. 2″ csőátmérő felett kizárólag állványos gép ajánlott. A kések védelme érdekében meghatározó a kenőanyag folyamatos használata, amely egyben a hűtést is biztosítja.

A menetvágó készlet alkalmazása a szerelőműhelyekben sem ritka, ezért az itt dolgozóknak is fontos, hogy karbantartsák azokat, illetve kiválasztásukkor minőségi darabokat érdemes beszerezni. A racsnis kézi típus maximum 2″-ig használható. Az ilyen szetteket a webáruházak széleskörű kínálatában is beszerezheti, sőt, részletesen utánajárhat annak anyagának, méretének, illetve használatának is.