A lótartás megjegyzendő alapjai

A lótartás megjegyzendő alapjai

Csak azok tudják igazán, hogy mennyi örömteli dolog van a lovak tartásában, akik megtapasztalták már ezt a felemelő érzést. Azonban ennek meg is van az ára, hiszen a lótartás nagy felelősséggel jár és rengeteg mindenre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a szeretett állat soha, semmiben se szenvedjen hiányt.

A lótartás esetében a leglényegesebb dolognak a megfelelő életkörülmények biztosítása bizonyul. Mielőtt bárki is megveszi a lovat, egy percig sem szabad elfelejteni, hogy ennek a gyönyörű állatnak mindenképpen nagy terület kell. Azt nem lehet folyton az istállóban tartani, de még a kertben sem. Nem számít, hogy az emberi mércéhez képest nagy kerttel rendelkezik a gazda, egy lónak akkora elkerített füves rész kell, ahol szabadon futkoshat és nyugodtan legelhet.

A lótartás tekintetében épp ezért elengedhetetlen a karám megépítése. Ezt szinte kötelező egy tisztáson megépíteni, ahol akad majd árnyékosabb rész is, ahol a ló meghúzódhat, ha például augusztusban tombol a kánikula. A kiszemelt terület legyen szép, zöld fűvel borított és méretes.