Lazúr, a hosszan tartó védelem

Lazúr, a hosszan tartó védelem

A kültéri faszerkezetek rengeteg viszontagságnak vannak kitéve, amelyek egyre inkább koptatják és roncsolják az anyagot. A hatvanas években megjelent lazúr elegáns védelmet nyújt a károsító hatások ellen, amelyek közé tartozik a Nap, a hó, az eső, de még a szél is.

Festékekkel is elérhetnénk ugyanazt a hatást, de a lazúr könnyebb kezelhetőséggel és a későbbiekben könnyebb felújítással kecsegtet. Igazi védelmet csak akkor adhatunk a kint használatos faanyagnak, ha a kezelő szer nemcsak ellenáll a rongáló hatásoknak, de páraáteresztő képessége is van.

Ha a bevonat megbomlik és vizet szív fel a fa, de az nem tud távozni, akkor a védőréteg alatt kezd romlani az anyag és végül lepattog róla a kezelő szer is. A lazúr minden szempontból megfelelő választás mert a tökéletes védelem mellett, a színhatásokat is biztosítja a kerti építményeknek, tárgyaknak. Minél sötétebb színt választunk, annál nagyobb az UV sugárzás elleni védekező képessége, a pigmenteknek hála. Óvja kertjét lazúrral, hogy soká gyönyörködhessen benne!