Különböző tűzálló széf típusok

Különböző tűzálló széf típusok
Tűzálló széf
Tűzálló széf

A széfek rengeteg fajtája létezik már, amióta az emberek biztonságban akarják tudni az értéktárgyaikat. A legmodernebb típus a tűzálló széf, ami a normál széfek tulajdonságai mellett extra védelmet nyújt. A széfgyártó cégnél kell érdeklődni afelől, hogy melyik darabjuk tűzálló.

Általában a tűzállóság szerepel a biztonsági szekrény papírjain, megjelölve a pontos időintervallumot, amennyit kibír a tűzben. A tűzálló széf fő biztonsági rendszere a zárszerkezete. Általában több helyen záródó hengeres zár található a vastag ajtóban.

Ezt működtetheti kombinációs billentyűzet, digitális érintőképernyő vagy forgatható gomb is. Az egyszerű kulcsos páncélszekrények is nagyon kedveltek. Ezek is a legtöbbször el vannak látva olyan biztonsági résszel, amely a megfúrást gátolja.

A széfek ajtaját és oldalát strapabíró horgonyzott acélból vagy egyéb ellenálló anyagból készítik. A belső és külső fal közé olyan szigetelés kerül, ami képes a hő védelemre, illetve a pára kitaszítására. Ezáltal a tűzálló széf nem csak a tűz ellen, hanem egyéb külső behatások ellen is remekül véd.