Kovácsoltvas vagy betonkerítés?

Kovácsoltvas vagy betonkerítés?
Betonkerítés

Az már biztos, hogy a háztulajdonosok nem mondhatják, hogy nem tudnak miből válogatni, ugyanis elképesztően nagy a felhozatal a kerítéseket tekintve. Azonban sokan csak két típus között vacillálnak: betonkerítés legyen-e a ház éke, vagy épp a kovácsoltvas típus legyen az, amelyik még szebbé teszi a kertet, udvart, telket.

Kétség sem fér hozzá, hogy hazánkban igen sokan szeretik a betonból készült változatot. Ezen fő típuson belül ott van a sima és festhető felületű, vagy a nyitott és zárt típus. A betonkerítés egyeseknél a környezetkímélő tulajdonsága miatt élvez előnyt, hiszen a fő alapanyaga, azaz a beton, a természetes építőanyagok közé tartozik.

Emellett pedig ott van a már említett kovácsoltvas kerítés, amelyiknek az alkalmazása több évszázados múltra tekint vissza. Ennek a felületét legtöbbször alapozzák, de arra is van példa, hogy tűzhorgonyzással kezelik. Az utóbbi technika mindenképp a legbiztosabb megoldást nyújtja a rozsdásodás ellen. A betonkerítés és a kovácsoltvas fajtának is megvannak az előnyei és pár hátránya is.