Kinek ajánlott a koffeinmentes kávé?

Kinek ajánlott a koffeinmentes kávé?
Koffeinmentes kávé
Koffeinmentes kávé

Az egyik leggyakrabban használt élénkítő hatású ital a kávé. Sokaknak el sem kezdődik a reggel, amíg meg nem isszák a szokásos koffeinbombát, ami energiát ad a nap további részében. Azonban a koffein vérnyomásfokozó hatása miatt, sokan nem fogyaszthatnak ilyen italt. A magas vérnyomással rendelkezőknek sem kell azonban lemondani erről az élményről, hiszen a koffeinmentes kávé ideális választás lehet a számukra.

Az ilyen semmiben sem különbözik a hagyományos kávétól, mert éppen olyan íze, a színe és illata is, csupán elmarad a jól ismert felpörgető hatása. Mivel a koffeinmentes kávé előállítása költséges folyamat, így az ára is eltérő lehet, de nem olyan jelentős mértékben, hogy az bárkit is meggátolna a vásárlásban.

A kávészemekből még pörkölés előtt, zöld állapotban távolítják el a koffein jelentős részét. Tehát, teljesen koffeinmentes kávé nem létezik, hiszen nincs olyan technológia, ami erre képes lenne. Azonban a mennyisége jelentősen lecsökken, olyannyira, hogy már nem is érezhető a hatása.