Egy romantikus recept, ami visszahozhatja a szenvedélyt a kapcsolatba

panna cotta, cupcake - receptek.at

Nincs az a jól működő, szenvedélyes kapcsolat, amelynek tüze ne hagyna alább az idő múlásával! És ehhez még szörnyen drasztikus dolgoknak sem kell történniük – egyszerűen a mindennapok monotonitása rutinná változtatja az együttlétet, az évek során pedig a kezdetben óriási láng lassan-lassan elenyészik.  

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, sok párkapcsolatban élő személy hajlandó ebbe a kissé megkopott, megszürkült, unalmas helyzetbe maximálisan belehelyezkedni: beleszokni. Pedig a láng igen is újra fellobbanhat, feltéve, ha a felek ráébrednek arra, a kapcsolatuk nem jó irányt vett. Teljesen mindegy hány éves vagy, hány éve élsz ugyanazzal az emberrel: néhány apró, ámde annál kedvesebb, figyelmesebb gesztussal újra felpezsdítheted a párkapcsolatodat. S valóban nem kell nagy dolgokra gondolni – mutatunk néhány remek ötletet, amellyel a repertoárodat gazdagítva garantált a siker!

A fizikai érintés ereje

Megvan az a kedves emlék, amikor a kapcsolatotok elején szinte alig bírtátok nem megérinteni a másikat? Egy hosszú ölelés, cirógatás, összebújás – az érintés az emberi kapcsolatok egyik legősibb és legmélyebb formája. A párkapcsolatokban a fizikális kontaktusnak különösen nagy szerepe és ereje van, amelynek számos oka van. Egyrészt, ha két egymáshoz közel álló ember érintkezik, az agy oxitocint, úgynevezett „szeretet hormont” termel. Ez elősegíti a kötődést, az intimitást és az összetartozás érzését.

Sokszor egy szeretetteli érintés többet mond a szavaknál is. Egy ölelés, kézszorítás vagy egy simogatás képes kifejezni az odafigyelést, a törődést – az érzelmeink mélységét. Ha egy kapcsolat „ellaposodik”, az érintések gyakorisága is óhatatlanul csökken, rés képződik a két fél között. Hozd vissza a szerelmetek hajnaláról ezt a pezsgő örömforrást! Fogadd a kedvesed egy hosszú öleléssel, amikor hazatér. Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint a másik szerető karjaiban elengedni magunkat. Ezzel a gesztussal szavak nélkül is kifejezheted, mennyire fontos számodra a másik, és mennyire hiányzott neked a nap folyamán.

Reggeli az ágyban

Ismered azt a mondást, hogy a férfi szívéhez az út a gyomrán keresztül vezet? Nos, ez igazából nemtől függetlenül bárkire igaz: nincs az az ember, aki ne örülne egy váratlan, ágyba hozott finom reggelinek, különösen hétvégén, amikor egyébként is a lustálkodásé a főszerep. Na de mégis, mit készíts, ami biztosan sikerrel koronázza a fáradozásaidat? Nos, mi mindenképpen valami egyébként is romantikus finomságot ajánlanánk a figyelmedbe, például egy isteni panna cotta-t. A panna cotta egy igazi olasz finomság, s mint olyan, a „dolce vita” tökéletes szimbóluma. Nyugodtan rábízhatod magad erre az olasz receptre, mert, ha valakik, az olaszok aztán valóban felsőfokon űzik a csábítás művészetét. Aranyos ötlet egyébként egy finom cupcake-kel meglepni a párodat. A cupcake, ez a külsejében is rendkívül vonzó, látványos desszert szintén remek lehetőséget nyújt arra, hogy egy, az ágyban közösen elköltött reggeli formájában kedveskedj a szerelmednek.

A spontán randi is nagyon hatásos lehet

Az iménti ötletet tovább gondolva, maradjunk még egy kicsit az alapvetően az ízlelőbimbókat meghódító trükköknél. Foglalj asztalt a kedvenc éttermetekben, és lepd meg a partneredet egy közös vacsorával. Rendelj pezsgőt, s közben elevenítsétek fel, hogyan is szerettetek egymásba, melyek azok a tulajdonságok, amelyeket a legjobban becsültök a másikban.

Közös hobbi? Közös hobbi!

Mindenkinek van egy kedvenc időtöltése, amiért szívből rajong – de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálhatnátok ki más dolgokat, s pláne nem azt, hogy ezeknek az új szabadidős tevékenységeknek ne hódolhatnátok közösen. Válasszatok egy új hobbit vagy sportot, amit együtt próbálhattok ki. A közösen megtapasztalt új élmények közelebb hozhatnak benneteket egymáshoz. Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a sok hobbitevékenység elősegíti a kommunikációt és az együttműködést. A párok, akik egy közös cél érdekében együtt dolgoznak, jobban megértik egymást, fejlődik a problémamegoldó képességük is.

Hallgasd meg!

A legapróbb gesztusok között talán a legfontosabb az, hogy tényleg meghallgasd a másikat. Szenteld a teljes figyelmedet a másiknak, és légy ott a partnered számára, amikor szüksége van rád – de tényleg szívből! Ha azt látod, valami bántja, rossz napja van, teremtsd meg a lehetőséget arra, hogy kibeszélhesse magából a megélteket. Fontos, hogy a kedvesed érezze, csak rá figyelsz. Míg beszélgettek, függessz fel minden addig végzett tevékenységet, fordulj felé – a testbeszéded is üzenje ezt: „Itt vagyok és csakis rád figyelek”.

Bókolj gyakrabban!

Egy kedves bók csodákra képes. Dicsérd meg a partnered kinézetét, vagy emeld ki valamelyik pozitív tulajdonságát. Ezzel is erősítheted az összetartozás érzését. Mert ugyan ki ne szeretné a szeretett személy szájából hallani, mennyire is értékes, egyedi és utánozhatatlan ember ő a másik fél számára?

Közös fürdő

Töltsetek el egy estét a fürdőkádban! Gyújts gyertyákat, engedd csordultig a kádban a meleg vizet. A háttérben szóljanak a közös számaitok vagy valamilyen kellemes, relaxációs zene. Teljesen zárd ki a külvilágot. Az intim környezet megteremtésért használhatsz illóolajokat, fürdősót is.  Egy ilyen rendkívül intim pillanat nagyban mélyítheti az egymás iránt érzett kötődést, arról nem is beszélve, hogy felizzítja a hamu alatt lapuló parazsat. Forrás: https://receptek.at/