Karácsonyi versek az ünnepre való ráhangolódásért

Karácsonyi versek az ünnepre való ráhangolódásért

A szent ünnep előtti csendes várakozás felkészíti az emberek lelkét a fény születésére. Eleink Adventi időszaka ezelőtt nem négy hét volt, hanem hat, amely periódus lehetőséget kínált a szívükben újjászületni vágyóknak arra, hogy méltón fel legyenek készülve erre a csodálatos eseményre.

A karácsonyi versek reményt hoznak az életünkbe és meggyújtják a hit és szeretet fehér gyertyáit az emberekben, hogy a fény ereje patyolatra mossa az arra szomjazók lelkét.

Sokak számára még napjaink törtető és felgyorsult világában még mindig az elcsendesedés, a befelé figyelés, a szeretet csodája ez a nap, amikor a világ működése lassított felvétellé válik és ilyenkor képesek vagyunk kiszűrni a valódi értékeket a sokmindenség forgatagából.

A szeretet nyelve végtelen, ám mindig tiszta és jóságos, ezért ha ajándékvásárlás helyett az édesanya nagytakarítással, sütés-főzéssel és kedves mosollyal készül a szentségre, az édesapa, pedig szánkót farag a műhelyben és elsöpri a havat az udvarról, ez is egy változata a szeretetnyelvnek.

A karácsonyi versek felolvasása a fahéjas forraltbor és a mézeskalácsillattal átszőtt meghitt estéken a ropogó tűz dallamos duruzsolása mellett, értékkel tölti fel a várakozás időszakát.