A hála legyen életed része!

A hála legyen életed része!
Hálára mindig van ok

Ha megkérnénk néhány embert, hogy mondjon el pár szót az életéről, akkor valószínűleg a legtöbben inkább panaszkodnának, a nehézségeket sorolnák fel. Kevesen lennének azok, akiknél a pozitívumok kerülnének előtérbe.

Megtörténhet, hogy mi magunk is inkább az első kategóriába tartoznánk, pedig ha jobban belegondolunk, a hála temérdek dologért ott kellene legyen a szívünkben, hiszen naponta történik velünk számtalan olyan esemény, amiért köszönetet mondhatnánk. Az, hogy reggel fel tudunk kelni, el tudunk indulni dolgozni, van hol élnünk, van mit ennünk, mind olyan dolgok, amelyek ajándékként adatnak meg az életünkben. Sajnos a legtöbb dolognak az értékét csak akkor fogjuk fel, ha már nélkülöznünk kell.

Hányszor történt már meg, hogy egy betegség idején azt mondtuk, hogy bár gyógyulnánk meg, minden más lenne. A végén persze semmi nem változott, hiába ígértük meg. Ha a hála, a köszönetmondás központi helyre kerülne az életünkben, sokkal elégedettebbek és boldogabbak lennénk, hiszen végre tudnánk értékelni mindazt, amink van.