Fontos az ideális beltéri világítás

Fontos az ideális beltéri világítás
Legyen alapos a beltéri világítás
Legyen alapos a beltéri világítás

Legyen az munka, játék vagy akár pihenés, mindenképpen jól jöhet a megfelelő fényviszony. Az ember igényli azt, hogy ne kelljen vakláljon a félhomályban, hanem mindent jól meg tudjon figyelni, ugyanis erre való a beltéri világítás. Amikor valamivel foglalatoskodunk, és a kintről, az ablakon keresztül érkező fény már egyáltalán nem elégséges, akkor következik az, hogy a szobában felszerelt égőket munkába állítjuk.

Csupán egy mozdulat az egész, és máris jobban körvonalazódnak a dolgok. A beltéri világítás több mindentől függhet. Elsősorban az a mérvadó, hogy pontosan milyen rendeltetést fog kapni az a helyiség, ahova beszereljük. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kevésbé látogatott fészerről van szó vagy egy olyan dolgozószobáról, ahol rendszeresen hosszú órákat töltünk el, nem ritkán papírokkal.

A szoba méretei meghatározzák a beltéri világítás pontos kialakítását. Minél nagyobb a helyiség, annál több vagy erősebb égőt szükséges beszerelnünk. Az ideális viszonyok érdekében figyelni kell a sarkokra és esetleges beugró részekre, ahova nem biztos, hogy a fő fényforrás eljuthat.