Fogyás pajzsmirigy betegség esetén

Fogyás pajzsmirigy betegség esetén
Fogyás pajzsmirigyesként

A pluszkilók leadása mindig nehezebb, mint a felszedése, ráadásul vannak olyan tényezők, amelyek még inkább akadályozhatják az ideális alak elérését. Például a pajzsmirigy működése is beleszólhat a fogyási terveinkbe, mert az alulműködés hajlamossá tehet a hízékonyságra.

Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan életvitel mellett, mint amit eddig folytattunk, hirtelen elkezdenek felugrani a felesleges kilók, amelyektől speciális étrend és sport nélkül nem is lehet megszabadulni. Természetesen először a hormonháztartásban kell egyensúlyt teremteni, amiben egy szakorvos tud a segítségünkre lenni, de ha ezt sikerül beállítani, akkor is még komoly küzdelmek várnak ránk.

Pajzsmirigy alulműködéses betegként nem tudunk ugyanolyan tempóban fogyni, mint egy olyan valaki, aki a helytelen táplálkozás és a mozgás hiánya miatt túlsúlyos. Nekünk a pajzsmirigy betegség tüneteivel is meg kell küzdeni, így kétszer annyi energiába kerül formába hozni magunkat. Azonban nem lehetetlen küldetésről van szó, így megéri kitartani.