Ezért olyan drágák a gyerekcipők, a márkaköltség miatt

Ezért olyan drágák a gyerekcipők, a márkaköltség miatt

Ha tetszik, ha nem, a minőséget meg kell fizetni! Ez sajnos szinte minden termékkel kapcsolatban így van, nem beszélve a cipőkről. Az Adidas gyerek cipők ára sokszor magasnak tűnhet, hiszen gyakran vetekszik egy felnőtt modell árával, olykor drágább is annál. Ekkor felmerülhet bennünk, a kérdés, hogy miért van ez? Hiszen a logikus az lenne, ha a gyerekcipők olcsóbbak lennének, hiszen kevesebb anyagot kell felhasználni a gyártásuknál.

Viszont ez hatalmas tévedés, hiszen nem ennek alapján változnak a lábbelik árai. Elsősorban nem mindegy, hogy milyen gyártó termékkínálatából választjuk ki az adott modellt. Esetünkben az Adidas hatalmas múlttal rendelkezik és a cég az alapítása óta töretlen sikernek örvend. A német gyártóval csak az amerikai Nike veheti fel a versenyt, ami szintén ebben a kategóriában produkál dobogós eladásokat. A világ bármelyik részén említjük meg ezt a két márkanevet, biztosan mindenki ismerni fogja. Az Adidas rengeteg pénzt költ el reklámokra.

A termékeit élsportolókkal reklámozza és ezeknek az ára, olykor csillagászati összeg is lehet. Továbbá, az élmezőnyben jár az újabbnál-újabb technológiák kialakításában. A gyerekek és a felnőttek lábához más-más igények szerint kell kialakítani a cipőket. Ezek a kutatások is sok pénzt emésztenek fel. Rengeteg tesztet kell kiálljanak az új modellek, amennyiben meg akarják őrizni a márka népszerűségét. Az Adidas gyerekcipők ára meglehet, hogy olykor magas, azonban vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a gyermekeink csontozata folyamatos fejlődésben van, ezért fontos a megfelelő lábbeli viselete, mert ez meghatározó lehet a későbbiekben.

Ha már gyerekkorban kényelmetlen cipőt kell viselniük, akkor nagyobb eséllyel fognak kialakulni, többek között ízületi problémák, de negatív hatással lehet ez a tényező a láb izomzatára is. A legkényelmesebb gyerekcipő talán az, amelyiknek viselését a lurkó észre sem veszi, miközben önfeledten szaladgál, ugrál vagy sportol. Ennek érdekében, a cipők tervezői sokat törik a fejüket, mire megalkotják a strapabíró tökéletes gyerekcipőt.