Élő otthonunk a Föld bolygó

Élő otthonunk a Föld bolygó

Hordozónk és eltartónk, szülőanyánk és porhüvelyünk befogadója, gonoszságaink szótlan és türelmes viselője, tündöklésünk és bukásunk szemtanúja. Létünk értelme, fenntartója, több mint puszta anyag és fizika, anyánk és szerelmünk: a Föld bolygó. Rengeteg költőt megihletett már egyedülálló planétánk.

Felsorolni csodáit lehetetlen, adományai számunkra amennyire természetesnek tűnnek, annyira nem maguktól értetődőek. Az emberiség mint egy rossz gyermek, visszaél a türelmével, de ő csak tűr és tűr mint egy jó anya, csak néha szedi ráncba komisz gyermekét.

Igaz, amikor háborog akkor sem harag vezérli, csupán beteg. A Föld bolygó, ez a mai ismereteink szerint élet hordozására egyedül alkalmas élő entitás beteg ugyanis, mégpedig halálosan.

Persze még nem késő. Ha az ember képes felismerni, hogy a Föld elpusztításával maga alatt vágja a fát, még menthető szeretett Földanyánk. Ha nem más, az önös érdek vezessen minket a Föld bolygó megóvásában, hogy unokáinknak legyen hol méltóan élniük és halniuk!

Élő otthonunk a Föld bolygó