Élő otthonunk a Föld bolygó

Élő otthonunk a Föld bolygó
Föld bolygó
Föld bolygó

Hordozónk és eltartónk, szülőanyánk és porhüvelyünk befogadója, gonoszságaink szótlan és türelmes viselője, tündöklésünk és bukásunk szemtanúja. Létünk értelme, fenntartója, több mint puszta anyag és fizika, anyánk és szerelmünk: a Föld bolygó. Rengeteg költőt megihletett már egyedülálló planétánk.

Felsorolni csodáit lehetetlen, adományai számunkra amennyire természetesnek tűnnek, annyira nem maguktól értetődőek. Az emberiség mint egy rossz gyermek, visszaél a türelmével, de ő csak tűr és tűr mint egy jó anya, csak néha szedi ráncba komisz gyermekét.

Igaz, amikor háborog akkor sem harag vezérli, csupán beteg. A Föld bolygó, ez a mai ismereteink szerint élet hordozására egyedül alkalmas élő entitás beteg ugyanis, mégpedig halálosan.

Persze még nem késő. Ha az ember képes felismerni, hogy a Föld elpusztításával maga alatt vágja a fát, még menthető szeretett Földanyánk. Ha nem más, az önös érdek vezessen minket a Föld bolygó megóvásában, hogy unokáinknak legyen hol méltóan élniük és halniuk!