Cyclocross kerékpár minden igényre

Cyclocross kerékpár minden igényre
Cyclocross kerékpár
Cyclocross kerékpár

A kerékpározó sokszor kerülhet szembe azzal, hogy a járgánya nem felel meg bizonyos terepviszonyoknak. Ennek áthidalására született meg a Cyclocross kerékpár, amely két fő típusát ötvözi a bicikliknek, ugyanis képes mindarra, amire egy országúti és arra is, amire egy terepbicikli képes. Áramvonalas kialakításának és keskeny kerék felszerelési lehetőségének köszönhetően olyan gyorsaságokat érhet el vele, amelyet szinte akármelyik országúti bringával.

Viszont ennél sokkal több, hiszen egy szélesebb kerékkel és a masszív vázával a terepen való közlekedés is könnyedén megy vele. Akár földúton vagy gödrös környezetben is tekerhet vele, hiszen a legtöbb Cyclocross kerékpár három éle fékrendszerrel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy könnyedén megállíthatja a járgányt, ha a helyzet úgy hozza. A váltórendszerének és tárcsáinak köszönhetően a fokozatlépés könnyed és zökkenőmentes. Ez nemcsak a Cyclocross kerékpár kiváltsága, viszont akár aszfalton, akár erdőben teker az ember, jól jön ez a tulajdonság.

Viszont nem mindegyik kerékpár váza képes a terhelést bírni. A Cyclocross kerékpár esetében azonban nem kell emiatt aggódnia, hiszen mindenhol megállja a helyét. Az aszfalton a gyorsulás simaságát segíti a könnyed váltás és a nagy fokozatok megléte. A földúton pedig a terepviszonyokhoz képes,t a gyors fokozat változtatás adja meg az igazi élményt. Láthatja tehát, hogy a Cyclocross kerékpár egy összetett rendszer, amely a mélyen kiaknázza a két típus előnyeit.

Ezért is szeretnének annyian egy ilyen darabbal büszkélkedni. Azonban néha az ára megtorpantja a vásárlási kedvet, ugyanis többe kerül, mintha elkötelezné magát egy országúti vagy egy terepbringa. Viszont Cyclocross kerékpár ára lényegesen kisebb, mint két különböző típus díjának összege. Természetesen, ha profi biciklit szeretne vásárolni, akkor határ a csillagos ég, ugyanis a legújabb fejlesztéseknek eléggé borsos áruk van. Ennek ellenére duplán megéri, ha a versenyeken jól teljesít vele. Keresse az igényeinek legmegfelelőbb Cyclocross bicikliket és válasszon!